Salakblog - Djokovic dominálni fog, Zverev megnyeri első Grand Slam-címét - Hosszabbítás telejósda V.
Djokovic dominálni fog, Zverev megnyeri első Grand Slam-címét - Hosszabbítás telejósda V.
Fotó: Europress/AFP

Djokovic dominálni fog, Zverev megnyeri első Grand Slam-címét - Hosszabbítás telejósda V.

Immáron hagyomány, hogy minden teniszszezon elején megpróbáljuk megtippelni, mi vár ránk az előttünk álló bő 11 hónap során. Vajon folytatódnak az előző idény végén látott tendenciák? Esetleg új játékosok felemelkedésének leszünk szemtanúi? Meglepetések vagy papírforma-eredmények jellemzik majd az évet? Egyelőre maximum sejtéseink és megérzéseink lehetnek ezekkel kapcsolatban, de azért megtippeltük, hogyan alakul majd a 2019-es év teniszben.

A szabályok mit sem változtak: megtippeltük a négy Grand Slam-torna győztesét, és természetesen idén sem maradhat el a szokásos bold prediction, tehát a bátor (esélytelen?) tipp. Az előző években is nagy sikere volt a játékunknak, számos olvasó osztotta meg tippjeit kommentben, ezt köszönjük szépen. Arra kérünk titeket, hogy ismét csatlakozzatok itt hozzánk a tenisz szezon elején. Tehát, ha van kedvetek, írjátok meg nekünk az alább látható rendszer alapján, hogy ki, hol, miért fog nyerni!

Szántó Petra - Eurosport/Hosszabbítás

Fiúk:

Grand Slam: Novak Djokovic, Dominic Thiem, Roger Federer, Alexander Zverev

Bold prediction: Tsitsipas GS-döntőt játszik.

Djokovic még megcsinálja a mesterhármast, de aztán túl nagy nyomás lesz rajta, így kinyílik az út a többiek előtt. Félek tőle, hogy Rafa nem lesz egészséges, így új Garros-bajnok születik. Roger még behúzza Wimbledont, aztán hátradől és onnantól már csak az olimpia érdekli majd. Ivan Lendl pedig végül addig pofozza Sashát, hogy csak nyer egy GS-t.
Figyeljünk Tsitsipasra, De Minaurra, Medvedevre és Khachanovra. 

000_1C329M.jpg Fotó: Europress/AFP

Lányok:

Grand Slam: Angelique Kerber, Serena Williams, Petra Kvitova, Naomi Osaka

Bold prediction: Ashleigh Barty GS-döntőt játszik.

Halep visszaesik, Kerber újra világelső lesz. Favoritok hiányában Serena kihasználja a tátongó űrt, és pont Párizsban nyeri meg a 24.-et, ahol senki nem számít rá, igaz, kínszenvedős lesz. Kvitova harmadszor is elviszi Wimbledont, Naomi Osaka pedig megvédi a címét New Yorkban, döntő szett tie-breakben legyőzve Aryna Sabalenkát. Maria Sharapova sajnos visszavonul, de in her own terms, ugyanis babát fog várni.

Buzás Gábor - Eurosport/Hosszabbítás

Fiúk:

Grand Slam: Dominic Thiem, Novak Djokovic, Kevin Anderson, A. Zverev

Lányok: 

Grand Slam: Julia Görges, Angelique Kerber, Serena Williams, Karolina Pliskova

Szeretem a meglepetéseket, szeretem az új bajnokokat. Egyikük sikere sem lenne őrült meglepő, szóval miért ne?

000_1C01YL.jpg Fotó: Europress/AFP

Kálmán Laci - Hosszabbítás

Fiúk:

Grand Slam: Novak Djokovic, Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev

Bold prediction 1.) Csak olyan játékos nyer az idén GS-t, aki korábban még nem. Talán lesz, aki kettőt is.

Bold prediction 2.) Murray visszavonulása végre észhez téríti Kyrgiost. Egész évben kőkeményen edz, harcol, és behúzza Wimbledont. (Amivel ugye hozzájárul az 1.-es jóslat valóra válásához.)

Nole viszi tovább a momentumot, és ellentmondást nem tűrő tenisszel simán nyeri az AO-t. A Garroson tolnak egy brutális ötszettest Rafával, melyet most a szerb nyer, teljesítve ezzel egy újabb laza nem naptári GS-t. Ezúttal nem jön semmi látványos visszaesés, hullámvölgy vagy ilyesmi, egyszerűen csak Wimbledont Roger mindennél jobban akarja majd. Ez az akarat, meg a rutin meghozza neki pályafutása 21. GS-ét. Az év második felére az „öregek” egy kicsit lendületet vesztenek, és ezt a fiatalok kihasználják. Leginkább Zverev, aki elkezdi learatni a Lendllel való közös munka gyümölcsét.

Lányok:

Grand Slam: Serena Williams, Sloane Stephens, Naomi Osaka, Serena Williams

Bold Prediction: Naomi Osaka és Aryna Sabalenka 2-2 arányban megosztoznak a GS-eken (persze lehet, ez nem is annyira bold)

Serena nem kezdi élete formájában az évet, mivel azonban a többiek még nála is jobban keresik önmagukat, szervából, ritörnből és egóból megoldja az Ausztrál Opent. Stephens a tavalyi év után ismét megmutatja, milyen csodálatosan képes játszani salakon, és ezúttal a fináléban sem hibázik. Osaka füvön is bizonyít, többen megpróbálják leütni őt a pályáról, de neki lesz válasza mindenre. Serena fölszívja még magát az év utolsó GS-ére és hosszú idő után ismét győzni fog New Yorkban, és megszerzi a 25. majort. A díjátadó ceremónián, a létező legtökéletesebb pillanatban elköszön, szinte véget nem érő standing ovation-t kap, és tétmeccsen soha többé nem lép pályára.

000_1C690Z.jpg Fotó: Europress/AFP

Csatári Flóra - Hosszabbítás

Fiúk:

Grand Slam: Novak Djokovic, Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev

Bold Prediction: Murray Kyrgios edzője lesz.

Gondolkoztam azon, hogy beírom mindenhová Djokovicot, ha nagyon őszinte akarok lenni, drukkolni úgyis annak fogok, tippelni meg sose tudtam. De aztán rájöttem, hogy ha megcsinálná Nole a naptárit, ott egyből vissza is lehetne vonulni, azt meg nagyon nem szeretném. Thiemre meg Zverevre meg valahogy csak egyszerre tudok gondolni a szemet gyönyörködtető Vouge-os fotózásuk óta. Legyenek csak egyszerre GS-bajnokok.

000_1C693A.jpg Fotó: Europress/AFP

Lányok:

Grand Slam: Angelique Kerber, Maria Sharapova, Serena Williams, Jeļena Ostapenko

Bold Prediction: Beírtam Mashat GS-győztesnek. Mit mondhatnék még? Vonuljon is vissza? Legyen!

Kerber hozzá ad még egy Ausztrál Open-trófeát az eddigi GS-gyűjteményéhez. Sharapova még egyszer, utoljára csúcsra járatja a sikítós orosz dühét, és úgy nyer Párizsban, hogy menet közben legyőzi a Serena-fóbiáját is, majd ezzel a lendülettel vissza is vonul. Serena Williamshez a wimbledoni gyepre betipeg Alexis Olympia a díjátadó előtt. Ostapenko meg végre megszerzi azt az iszonyú nehezen megszerezhető második major-címet. Kizárásos alapon New Yorkban.

Mátrai Márk - Hosszabbítás

Fiúk:

Grand Slam: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Kevin Anderson, Alexander Zverev

Bold Prediction: Tsitsipas bejut a top 5-be a világranglistán.

Az első két név nem szorul magyarázatra, Anderson lesz az új Stan Wawrinka (aki 30 felett éri el legnagyobb sikereit), Zverevben pedig csak Lendl miatt bízom. Federer év végi vb-címmel fejezi be a pályafutását.

000_17O2OF.jpg Fotó: Europress/AFP

Lányok:

Grand Slam: Elina Svitolina, Serena Willams, Serena Williams, Angelique Kerber

Bold Prediction: Andrea Petkovic élete legjobb világranglistás helyezését éri el (8.).

Serena Williams megdönti Margaret Court Grand Slam-rekordját, és végleg elfoglalja helyét a női tenisz Olümposzán.

Németh Dániel - Hosszabbítás

Fiúk:

Grand Slam: Novak Djokovic, Rafa Nadal, Novak Djokovic, Sascha Zverev

Bold prediction: Idény végére több 24 év alatti játékos lesz a top 10-ben, mint 30 fölötti. (Jelenleg 7-1 az arány.)

2019-ben már látható jelei lesznek a következő generáció előre törésének, olyannyira, hogy a világranglista első felében többségben lesznek a fiatalok. Az utolsó nagy lépés azonban majd Sascha Zverevnek sikerül, aki Grand Slam-győztes lesz és az évet másodikként zárja Novak Djokovic mögött. Nagy tornákon azonban folytatódik a régi nagyok uralkodása, a szezon első felét a Djokovic-Nadal rivalizálás dominálja. Roger Federernek lesznek felvillanásai, de Grand Slamet nem nyer.

000_1C01L8.jpg Fotó: Europress/AFP

Lányok:

Grand Slam: Elina Svitolina, Simona Halep, Serena Williams, Aryna Sabalenka

Bold prediction: Eugenie Bouchard megduplázza eddigi tornagyőzelmeinek számát, azaz 2019-ben két versenyt is megnyer, és év végére visszakerül a top 20-ba.

2019-ben sem lesz igazán domináns játékos a nőknél, így mind a négy Grand Slam-tornának más győztese lesz. Két új bajnokot is avatni fogunk: a vb-győzelem által doppingolt Svitolina behúzza az Ausztrál Opent, Sabalenka pedig a tavalyi évhez hasonlóan az amerikai kemény pályás szezonra tartogatja majd a legjobb teniszét. Sérülése miatt Halep rozsdásan kezd, de a salakszezonra formába lendül és címet véd a Garroson. Wimbledonban senki nem talál ellenszert Serena teniszére, aki megnyeri 24. GS-címét. 
Hozzászólások