Salakblog - Djokovic, Djokovic és Djokovic
Djokovic, Djokovic és Djokovic
Fotó: Europress/AFP

Djokovic, Djokovic és Djokovic


2016/03/21 12:09

Novak Djokovic 2016-ban még veretlen.

Legalábbis elméletileg, mert papíron a dubai negyeddöntőben kikapott Feliciano Lopeztől - de mint tudjuk, azon a találkozón szemgyulladása miatt kellett visszalépnie az első elvesztett játszma után.

Djoker tavaly is nagyon hasonlóan kezdte az évet, akkor melbourne-i és Indian Wells-i győzelme után Miamiban, Monacóban és Rómában is győzött - majd jött a Wawrinka elleni, sokáig emlékezetes Roland Garros finálé. A szerb idén is győzött Ausztráliában majd most a kaliforniai szupertornán is, így készülhet Miamira és a salakpályás szezonra.

Az Indian Wells-i fináléban Milos Raonic ellen győzött végtelenül simán (6:2, 6:0) a szerb, és továbbra sem nagyon látni, ki az, aki hosszú távon gondot okozhatna neki. Ez még akkor is igaz, ha a fináléban (amint azt ő maga is elismerte) "napja volt".

"Igen, az volt, nem tagadom. Nagyon örülök, hogy a tornán meccsről meccsre sikerült egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtanom. Mondhatom szerencsére ez már megszokott nálam, az utóbbi években minden nagy tornára sikerül így megérkeznem. A legjobbak ellen tudok a legjobban játszani, amit annak is köszönhetek, hogy már megvan a kellő rutinom az ilyen jellegű meccsekben. Tudom, hogyan kell rájuk felkészülni, van egy megszokott rutinom, ami szerint nekiállok ezeknek a találkozóknak. Ötödször nyertem itt Indian Wellsben, elképesztő teljesítmény, a legszebb álmaimban sem gondoltam rá korábban, hogy ez sikerülhet" - mondta a finálé után a szerb, aki mostani győzelmével utolérte Rafa Nadalt az ezres versenyek örökranglistáján és mindketten 27-nél járnak.

A végére még néhány érdekes számadat Djokovicról: a szerb világelsőnek ez volt zsinórban harmadik Indian Wells-i címe, utolsó 17 ottani meccsét megnyerte, legutóbbi 16 találkozóját az ezreseken szintén megnyerte (utoljára Roger Federertől kapott ki ilyen tornán a tavalyi, cincinnati fináléban), legutóbbi 10 ezresén, amin elindult, döntőt játszott, ezekből nyolcat be is húzott. Idei mérlege 22-1.

Ezekhez a számokhoz nem is igen van mit hozzátenni...

Hozzászólások