Salakblog - Djokovic: "Az a létező legnagyobb kihívás teniszben, hogy legyőzd Rafát a Garroson"
Djokovic: "Az a létező legnagyobb kihívás teniszben, hogy legyőzd Rafát a Garroson"
Fotó: Europress/AFP

Djokovic: "Az a létező legnagyobb kihívás teniszben, hogy legyőzd Rafát a Garroson"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/13 17:16
Bár már két hét sincs a Roland Garros kezdetéig, és Rafael Nadal láthatóan még mindig küzd egy kicsit magával, Novak Djokovic mégis úgy véli, továbbra is a Salakkirály a verseny első számú esélyese. 

A világelső úgy tűnik, a legjobbkor lendül formába, hisz vasárnap megnyerte a Madrid Opent, pályafutása során immáron harmadszor, Stefanos Tsitsipast verve a fináléban. 

Ezzel szemben Nadal még döntőt sem játszott kedvenc borításán. Ő azonban nem véletlenül az, aki, így aztán sokan azt várják tőle, hogy a Garrosig, vagy legkésőbb a Garroson megtalálja a szokásos salakos formáját.

Ha ez megtörténik, Djokovic pedig továbbviszi a lendületét, akkor az idén akár egy újabb brutális döntőt is láthatunk majd tőlük a Chatrier salakján.

"Ha ez a párosítás összejön Párizsban, akkor az csak a döntőben lehet" - mondta Djokovic. "Értem én azt, hogy mindenki erről akar beszélni, de ez még nagyon messze van, hosszú utat kell még megtennünk odáig."

"Sok minden történhet addig, úgy értem, mind a ketten ki is eshetünk akár a döntő előtt. Ha mégis bejutunk, akkor remélem, mindketten kiváló állapotban leszünk, ugyanis a finálék úgy az igaziak."

"Most egyelőre annak örülök, hogy Madridban sikerült nyernem. Ez a győzelem nagyon jót tett az önbizalmamnak, az Ausztrál Open óta ugyanis nem igazán játszottam jól. Valahogy nem találtam a játékomat, hiányzott a kiegyensúlyozottság az év első három ezres tornáján. Kellett most ez Róma, és főleg a Garros előtt."

"Rafával az idén már játszottunk egy nagy döntőt Melbourne-ben. Mindketten jól teniszeztünk a két hét során, és nekem ráadásul sikerült pont a döntőben nyújtanom a legjobbamat. Remélem, Párizsban is úgy megy majd a játék, mint az előző három Grand Slam-tornán."

"Persze a Chatrier salakja az egy külön történet. Itt most is, mint mindig Rafa legyőzése lesz a legnagyobb kihívás. Hányszor kapott ki a Garroson a pályafutása során? Háromszor? Oké, kétszer. Ez mindent elmond arról, milyen színvonalon képes játszani ezen a borításon, és, hogy mekkora kihívás ellene teniszezni Párizsban."

via

Hozzászólások