Salakblog - Djokovic: "Adnunk kéne egy kis időt Saschának"
Djokovic: "Adnunk kéne egy kis időt Saschának"
Fotó: Europress/AFP

Djokovic: "Adnunk kéne egy kis időt Saschának"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/08 15:52

Ahogy arról már többször írtunk, komoly gondban van Alexander Zverev. Ma este játssza első meccsét a Madrid Openen, ahol címvédőként indul. Úgy kellene legyőznie az utolsó tornáján teniszező, mindig motivált David Ferrert, hogy mostanság kis túlzással csak elvétve tud mérkőzést nyerni.

Azóta, hogy novemberben behúzta a szezonzáró világbajnokságot, nyolc nekifutásból mindössze két tornán jutott el legalább a negyeddöntőig. Az egyik ilyen verseny az acapulcói volt, ahol a fináléban kikapott Nick Kyrgiostól, a másik pedig a müncheni, ahol végül is összességében csak egy meccset tudott nyerni. Idei mérlege 11-8, ha nem számoljuk az ellenünk szerzett két Davis-kupa-sikerét. Mindezek ellenére a német pozitívan nyilatkozott.

"Örülök annak, ahogy a dolgok alakulnak, ahogy javulni látszik a formám" - mondta Zverev. "Boldog vagyok, hogy egyre több önbizalommal és egyre jobban játszom. Minden héttel egyre jobb és jobb leszek."

A pályán kívül is akadnak gondjai bőven. Jogi vitába keveredett korábbi menedzserével, szakított barátnőjével, az édesapját pedig kórházban ápolták. Ellenfelei azonban támogatásukról biztosították, többen hangsúlyozták, biztosak abban, hogy hamarosan visszanyeri korábbi formáját.

"Tavaly ő nyerte ezt a tornát, ami azt jelenti, hogy a tenisze megvan ahhoz, hogy nagy versenyeket nyerjen, ráadásul bármilyen borításon képes lehet erre" - mondta Novak Djokovic. "Azt hiszem, adnunk kéne egy kis időt neki. Tudom, magasak az elvárások, de ő egy nagyszerű srác, aki imádja ezt a sportot. Régóta ismerem, elkötelezett a tenisz mellett, ráadásul van egy jó csapat mellette. Nyert már nagy tornákat, többször bizonyította, hogy a legjobbak közt a helye."

Zverev: "Nagyon hiányzik az édesapám, remélem, minél előbb meggyógyul" | Hosszabbítás

Nagyjából egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy Alexander Zverev iszonyú mély gödörben van, és saját bevallása szerint fogalma sincs arról, hogy mászik ki onnan. A német most megosztott néhány részletet azzal kapcsolatban, milyen magánéleti dolgok állhatnak a meglehetősen mély hullámvölgy hátterében. Azóta ugyanis, hogy februárban még döntőt játszott az Acapulco Openen, Zverev öt tornán összesen három mérkőzést tudott nyerni.

Rafael Nadal úgy véli, Zverevnek nincs szüksége arra, hogy ő tanácsokat adjon neki, szerinte minden játékosnál más működik. 

"Ki vagyok én, hogy megmondjam, mire van szüksége? Ott a csapata, ott a családja" - mondta Nadal. "Biztos vagyok benne, hogy tőlük megkapja mindazt a segítséget, amire szüksége van a tenisszel és az élet egyéb területeivel kapcsolatban. A tenisz csak egy része az életnek, vannak annál sokkal fontosabb dolgok is. Nem akkora dráma, hogy az ember elveszít néhány meccset. Ő egy nagyszerű játékos, és tudom, hogy küzdeni fog mindazért, ami igazán fontos a számára."

Zverev tehát Ferrer ellen kezd ma este Madridban. Egy dolog biztos, a közönség nem a német mellett lesz majd.

via

Hozzászólások