Salakblog - Djokovic a sportág legkeményebb kihívására készül, arra, hogy legyőzze Nadalt a Garroson
Djokovic a sportág legkeményebb kihívására készül, arra, hogy legyőzze Nadalt a Garroson
Fotó: Europress/AFP

Djokovic a sportág legkeményebb kihívására készül, arra, hogy legyőzze Nadalt a Garroson

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/15 20:43
Kezdetét vette Monte-Carlóban az európai salakszezon, a világelső Novak Djokovic pedig gyorsan jelezte, készen áll a sportág létező legnagyobb kihívásra, arra, hogy legyőzze Rafael Nadalt a Roland Garroson.

Azóta, hogy megnyerte az Ausztrál Opent a szerb korántsem olyan domináns, mint ahogy arra számítani lehetett. Indian Wellsben ugyanis megverte őt Philipp Kohlschreiber, Miamiban pedig Roberto Bautista Agut. 

Ez azonban már a múlt, most már itt a salakszezon, és Djokovic még egyszer megpróbálhatja véghezvinni azt az elképesztő bravúrt, ami egyszer már sikerült neki, nevezetesen, hogy egyszerre legyen bajnok mind a négy Grand Slam-tornán. Persze a világelső tisztában van azzal, hogy ez pokolian nehéz feladat, hisz a sikerig vezető úton valószínűleg le kellene győznie a salakkirályt is. 

"Az a helyzet, hogy ha Rafa fizikálisan rendben van, akkor minden kétséget kizáróan ő a legjobb ezen a borításon. Legyőzni őt a Garroson a létező legnagyobb kihívás ebben a sportágban. Valami olyasmi, mint Rogert megverni Wimbledonban. Salakon mindig ő a favorit, ez az, ami sosem változik."

A világelső azt is hozzátette, hogy szerinte egyáltalán nem növelné Garros-esélyeit, ha győzni tudna Monte-Carlóban, Madridban vagy Rómában.

"Egyfelől persze jobb úgy nekimenni a Garrosnak, hogy az ember behúzott a három nagy ezres verseny közül legalább egyet, ugyanakkor az is igaz, hogy jutottam már messzire Párizsban úgy is, hogy előtte nem nyertem semmit"

nd2.jpg Fotó: Europress/AFP

Nole felhívta a figyelmet arra is, hogy a salakszezon nem csak róla és Rafáról szól majd.

"Itt van egy bizonyos Alexander Zverev, aki egész jó volt salakon az elmúlt években. Dominic Thiemmel is számolni kell természetesen, ahogy az idén Roger Federer is visszatér erre a borításra. A dolog tehát elég nyitott. Rogernek persze a többi GS-en jobbak az esélyei, de ne feledjük, pontosan tudja, hogy kell Garrost nyerni."

"Oké, nem játszott salakon az elmúlt években, de nem lehet nem beszélni róla. Ő mindig ott van, és mindig borzasztóan magas színvonalon teniszezik."

Djokovic majd az őt Indian Wellsben legyőző Kohlschreiber ellen kezd Monte-Carlóban.

via

Hozzászólások