Salakblog - Dimitrov: "Olyan mélyen voltam, ahová soha többé nem akarok kerülni"
Dimitrov: "Olyan mélyen voltam, ahová soha többé nem akarok kerülni"
Fotó: Europress/AFP

Dimitrov: "Olyan mélyen voltam, ahová soha többé nem akarok kerülni"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/06 16:55
Grigor Dimitrov úgy véli, a kemény munka és a játékába vetett hit segített neki abban, hogy kikecmeregjen a hullámvölgyből és visszanyerje az önbizalmát. A bolgár péntek este ismét Grand Slam-elődöntőt játszhat. Pályafutása során harmadszor, de majd' három éve először. 

"Mindvégig hittem a az elvégzett munkában és hittem abban, hogy mindez majd eredményre vezet" - mondta a korábbi világranglista-harmadik Dimitrov, aki Roger Federert verte öt szettben a negyeddöntőben. "Folyamatosan a fejlődési lehetőségekre összpontosítottam, kontrolláltam, amit csak tudtam."

"Ilyen egyszerű az egész. Persze néha a legegyszerűbb dolgokat a legnehezebb megcsinálni. Nem fogok hazudni, ez az időszak nem volt éppen egy rózsakert a számomra. Nem akarom azt mondani, hogy nem volt vesztenivalóm, mert én közben azt éreztem, hogy igenis van. Megpróbáltam olyan felkészülten érkezni a tornára, amennyire csak tudtam. Úgy tűnik, szép lassan minden a helyére kerül."

"Olyan mélyen voltam, ahová soha többé nem akarok kerülni. Megsérültem, elvesztettem egy rakás pontot, visszaestem a ranglistán. Ennél rosszabb nem nagyon történhet egy játékossal."

dim2.jpg Fotó: Europress/AFP

Úgy véli, a Federer elleni győzelemben az volt igazán különleges, hogy a végén, az utolsó gémben is nyugodt tudott maradni.

"Amikor adogattam a mérkőzés megnyeréséért, teljesen nyugodt voltam abban az értelemben, hogy kontroll alatt tartottam az idegrendszeremet, az ütéseimet, és a megfelelő döntéseket hoztam. Ez volt a legfontosabb."

Hat héttel ezelőtt Atlantában még kikapott a világranglista 405. helyén álló Kevin Kimtől, kedden pedig már legyőzte minden idők egyik legnagyobbját, amivel bejutott a legjobb négy közé a US Openen. Ez óriási fegyvertény, és nagy lökést adhat neki, ám az elődöntőben ettől még komoly kihívás elé néz majd.

A háló túloldalán ugyanis az a Daniil Medvedev áll majd, aki egy egészen brutális nyarat tudhat maga mögött. Tavaly még csak a 68. helyen állt a világranglistán, azonban annak köszönhetően, hogy az elmúlt hetekben a legutóbbi 20 meccséből 18-at megnyert, a jövő héten feljön majd a negyedik helyre. Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer mögé. Azt mondhatjuk tehát, hogy a közönséges halandók rangsorában ő lesz majd az első. 

dan.jpg Fotó: Europress/AFP

Nem tudni, Medvedev milyen fizikális állapotban lesz a ma esti elődöntője, de ha jól lesz, akkor valószínűleg hosszú labdamenetekkel próbálja majd megtörni Dimitrovot. Olyan hosszúakkal, ameddig a bolgár csak bírja. Grigor pedig minden bizonnyal igyekszik majd mindezt megakadályozni, és azon lesz, hogy kiszedje Daniilt a ritmusából. Például úgy, hogy pumpálja az orosz tenyeresét, följön a hálóhoz vagy épp ejtésekkel variálja a játékot. 

A ma esti meccs kiváló alkalom arra, hogy felvonultassa az amúgy igen tekintélyes fegyvertárát. Mindazt, ami miatt óriási ígéretnek tartják őt már hosszú évek óta.

The Guardian és ATPTour

Hozzászólások