Salakblog - Dimitrov befejezte együttműködését Rasheeddal
Dimitrov befejezte együttműködését Rasheeddal
Fotó: Europress/Getty

Dimitrov befejezte együttműködését Rasheeddal

Kálmán LaciKálmán Laci
2015/07/07 12:33

Grigor Dimitrov reagált idei gyengébb formájára - ami igazából már a tavalyi év második felében is megmutatkozott - és szakított edzőjével Roger Rasheeddal. A világranglista tizenegyedikje kihullott a Roland Garros első körében, majd a múlt héten sima háromszettes vereséget szenvedett Richard Gasquet-tól a wimbledoni torna harmadik fordulójában.

A 24 éves bolgár teniszezőben elég sokan látnak egy potenciális Grand Slam bajnokot, azonban eddig nem sikerült beváltania a hozzáfűzött reményeket, annak ellenére, hogy tavaly elődöntőt játszhatott Wimbledonban.

Bár valószínűleg még nincs túl teljesen a Gasquet elleni vereségen, Dimitrov máris sietett lezárni együttműködését Rasheeddal, akivel 2013 óta dolgoztak együtt. "Sokat gondolkodtam, végül úgy döntöttem, hogy lezárom a közös munkát Rogerrel" - üzent hétfő éjjel Dimitrov a twitteren.

"Köszönöm neki mindazt a kemény munkát és azt a támogatást, amit az elmúlt években kaptam tőle. Sok sikert értünk el együtt; a legjobbakat kívánom neki a jövőben."

Míg barátnője, Maria Sharapova gond nélkül ott van a torna negyeddöntőjében, addig Dimitrov gyengébb formája Wimbledonban is folytatódott. Tavaly megszerezte a győzelmet a Queen's-i tornán, majd a wimbledoni negyeddöntőben legyőzte az akkori címvédőt, Andy Murrayt is. Sokan azt gondolták, hogy ez volt az áttörés Dimitrov pályafutásában, és az ausztrál mester Rasheed harapósabbá, élesebbé tette őt, azonban egyelőre inkább azt mondhatjuk, hogy ez volt a csúcs és nem annyira az áttörés, legalábbis eddig.

Az idei Ausztrál Openen a negyedik fordulóig jutott, ahol a későbbi döntős Murraytől kapott ki, az ezt követő tornákon azonban nem tudta megismételni a tavalyi évben elért sikereit. A legfájóbb, és az utolsó csepp a pohárban ez a wimbledoni vereség volt, ami után elmondta, hogy már nem tud úgy tekinteni magára, mint a jövő nagy ígéretére.

"24 éves vagyok, már nem tartom magam olyan fiatalnak. A tavalyi év felnyitotta a szemem és megmutatta nekem, hogy igazából mire is lehetek képes. Elkezdtem úgy játszani, ahogy mindig is akartam, de tudtam, ezt nem lesz könnyű fenntartani. Az idén sokszor nagyon nehéz volt feldolgozni azt, hogy nem játszom annyira jól, mint tavaly. Ez mentális erő kérdése is, úgyhogy meg kell majd nézni, hogy mit kellene másként csinálnom" - mondta Dimitrov.

(Forrás: theguardian.com)

 

Hozzászólások