Salakblog - DelPo megkezdte a rehabilitációt, Wawrinka megsérült
DelPo megkezdte a rehabilitációt, Wawrinka megsérült
Fotó: Europress/AFP

DelPo megkezdte a rehabilitációt, Wawrinka megsérült

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/10/23 10:18

Sem Juan Martín del Potrót, sem Stan Wawrinkát nem láthatjuk már az idén teniszezni. Előbbi most kezdte meg a térdkalácstörését követő rehabilitációt, utóbbi pedig megsérült egy Roger Federrel közös edzés során Bázelben, így kénytelen volt pontot tenni az amúgy is zaklatott szezonja végére.

Del Potro a Sanghaj Mastersen esett meglehetősen szerencsétlenül, amit a térdkalácsa bánt a legjobban, és jelenleg egy rögzítőkötést kell viselnie a jobb lábán. Az argentin kénytelen kihagyni az év hátralévő részét, pedig öt év után végre újra sikerült kvalifikálnia magát a londoni világbajnokságra. 

A rehabilitáció sajnos nem lesz rövid folyamat, ezt talán az jelzi a legjobban, hogy DelPo menedzsmentje felfüggesztette a tárgyalásokat a mexikói Acapulco Open szervezőivel is, pedig ez a verseny csak csak jövő év február végén kezdődik majd. Nem lehet tehát még tudni, DelPo mikor térhet vissza, és a csapata addig nem akarja elkötelezni magát.

"Juan Martin az orvosi team felügyelete mellett megkezdte a rehabilitációt" - írta Jorge Viale, az argentin ügynöke a Twitteren. "Az elmúlt napokban rögzítőkötést viselt a lábán, ami fixen tartja a térdét. A cél, hogy ismét egészséges legyen, ennek megfelelően, fokozatosan kezdjük majd el terhelni a térdét. A rehabilitáció ezen pontján még nem lehet megmondani, mikor játszhat újra, de mint mindig, most is köszönjük azt a rengeteg támogató üzenetet, amit kap a rajongóktól."

A visszatérés dátuma tehát még bizonytalan, de természetesen nagyon szeretné, ha már az Ausztrál Openen játszani tudna.

Ami Wawrinkát illeti, az ő szezonjának egy hátsérülés vetett véget. Stan Federerrel edzett vasárnap Bázelben, ekkor történt a baj, melynek következtében vissza kellett lépnie a tornától, ahogy sajnos le kellett mondania a jövő heti párizsi ezres versenyt is, ahol a selejtezőből kezdte volna a küzdelmeket. 

"Meghúztam a hátam és a visszalépés volt az egyetlen döntés, amit hozhattam. Ez az év rendkívül sok kihívással volt terhelt a számomra mind fizikálisan, mind mentálisan. Ugyanakkor motivált vagyok a következő szezont illetően."

A ranglista 68. helyén álló Wawrinka egy 2017-es térdműtétből próbált visszajönni az idén. Szófiában és Szentpéterváron elődöntőt játszott, míg Cincinnatiben a negyeddöntő jelentette számára a végállomást, ahol Federer győzte őt le.

(részben via)
Hozzászólások