Salakblog - DelPo és Cilic is győzött, de hogy?!
DelPo és Cilic is győzött, de hogy?!
Fotó: Europress/AFP

DelPo és Cilic is győzött, de hogy?!

Kálmán LaciKálmán Laci
2016/11/25 23:02

Marin Cilic és Juan Martín del Potro is hozta a kötelezőt, így az első nap után 1-1-re áll a Horvátország - Argentína Davis-kupa döntő.

Ez a mondat így azonban egyáltalán nem adja vissza azt, ami ma Zágrábban történt. Ugyanis egyáltalán nem volt sima egyik sem a két mai meccs közül.

Az arénában ott őrjöngött 12,000 néző, több ezer argentin is, köztük a focizseni, Diego Maradonával.

A horvátok szereztek vezetést, miután Cilic öt játszmában, 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2 arányban legyőzte a hősiesen küzdő Federico Delbonist. Úgy tűnt, Marin simán behúzza a meccset, ám a harmadik szettben az argentin kétszer is brakelte Cilicet, aki ráadásul egy kettős hibával bukta el a játszmát.

"Küszködtem a fogadásokkal" - nyilatkozta a horvát a meccset követően. "Elég különleges a feldobása, és ez problémát okozott nekem."

Delbonis 3-0-lal indította a negyedik játszmát, ráadásul dupla breakkel. Cilic pedig egy könnyű lecsapást húzott a hálóba a végén, így lett 2-2 szett.

Ez után következett egy egészségügyi szünet, ami után a horvát megerősödve tért vissza, és breakkel kezdte a döntő játszmát. Visszajött a szervája és innentől már nem adott esélyt Delbonisnak.

"Jól jött a szünet, beszéltem az edzőmmel. Mindenképpen jobban akartam játszani" - mondta Cilic.

Végül a horvát három és fél óra elteltével adogathatott a meccsért, ami nagyjából két órával volt később, mint ahogyan azt a legtöbben gondolták.

"Az adogatása volt a kulcs" - mondta Delbonis. "Az első két szettben elképesztően jól szervált. Később, miután elkezdtem pályára ütni a fogadásokat, a dolgok kicsit azért megváltoztak." 

cilic

Fotó: Europress/AFP

Következett del Potro és Ivo Karlovic mérkőzése, ami szintén hatalmas csatát hozott, és az argentin 6-4, 6-7 (6), 6-3, 7-5 arányú győzelmével ért véget. A 2009-es US Open bajnoka a negyedik játszma 11. gémjében érte el a sorsdöntő breaket.

Karlovic 37 évesen közel száz év óta a legidősebb játékosként lépett pályára Davis-kupa döntő egyes mérkőzésén. A horvát veterán 35 ászt szórt, míg DelPo 15-öt. Ennek ellenére a legfontosabb pillanatban az argentin játéka érvényesült, és ezzel 1-1-re módosította az eredményt az első nap után.

Holnap a párosok meccsével folytatódik a döntő.

via
Hozzászólások