Salakblog - Delpo
Delpo

Delpo

Szántó PetraSzántó Petra
2010/05/05 10:40

Mint bizonyára mindannyian hallottátok, Juan Martin del Potro csuklóját kedden megműtötték. A világranglista 5. helyén álló argentin lábadozása hosszú heteket, hónapokat vehet igénybe, így ebben a szezonban nem sokat tud majd teniszezni.  :(

Del Potro a januári Auszrtál Open óta nem lépett pályára. Tavasszal különböző kezelésekkel próbálta elkerülni a műtétet, ami mára elkerülhetetlenné vált. Delpót tegnap a minnesotai Rochesterben lévő Mayo Klinikán operálta meg dr. Richard Berger kézsebész. A műtétet követően néhány napig Rochesterben marad, majd Argentínában folytatódik a rehabilitáció. Jelen pillanatban még nem tudni, hogy mikor térhet vissza a versenyzéshez, de nagyon valószínű, hogy idén kihagyja a Garrost és Wimbledont is, továbbá nem kizárt, hogy  US Open címét sem tudja megvédeni.

Az ilyen híreket mindig szomorú olvasni, mert gyakorlatilag oda Delpo 2010-es szezonja, ami ilyen fiatalon, egy ereje teljében lévő teniszezőnél pályafutást megtörő kihagyás is lehet.

Ott vannak előtte viszont a pozitív példák, rögtön elsőként például Kim Clijsters esete, aki csuklóoperáció miatt szintén kihagyott gyakorlatilag egy teljes szezont 2004-ben, aztán 2005-ben visszatért, 9 tornát nyert, köztük egy US Opent, és a 134. helyről a 2.-ra jött fel, később újra világelső lett.

Szóval kitartás Delpo, nagyon várunk vissza. Tavalyi Breakthrough of the Year címed után jövőre drukkolunk a Comeback of the Year címhez.

delpotro

Hozzászólások