Salakblog - Del Potro visszalépett az Ausztrál Opentől
Del Potro visszalépett az Ausztrál Opentől
Fotó: Europress/AFP

Del Potro visszalépett az Ausztrál Opentől

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/02 09:39

Juan Martín del Potro úgy érzi, nincs még olyan állapotban, hogy újra versenyezhessen. Ezért úgy döntött, visszalép az Ausztrál Opentől, és inkább arra koncentrál, hogy a térdsérülése teljesen rendbe jöjjön. 

A 30 éves argentin az októberi Sanghaj Mastersen szenvedett térdsérülést egy elsőre ártatlannak tűnő esés nyomán a Borna Coric elleni mérkőzésen. A későbbi vizsgáltatokból kiderült, hogy eltört a térdkalácsa, melynek következtében nem vehetett részt a szezonzáró londoni világbajnokságon.

DelPo ugyan arról számolt be, hogy a rehabilitációja jól halad, sajnos azt is hozzátette, hogy nem tud részt venni az év első Grand Slam-tornáján.

"Remélem, nagyszerű 2019-es év vár ránk" - írta DelPo a Twitteren. "A fölépülésem a tervek szerint halad, a visszatérésem időpontjáról majd később tájékoztatlak benneteket. Sajnos annyi már most biztos, hogy ez nem Ausztráliában lesz. Hiányozni fog az Ausztrál Open, de annak örülök, hogy folyamatosan egyre jobban vagyok. Boldog Új Évet, érezzétek jól magatokat!"

Az argentin december közepén posztolt egy videót arról, hogy két hónap kihagyás után újra edzésbe állt. Ennek természetesen nagyon örült, ugyanakkor már ekkor sejteni lehetett, hogy a szezont csak némi késéssel fogja tudni elkezdeni. 

DelPót sajnos karrierje során gyakorlatilag folyamatosan sérülések sújtották, ám a 2018-as szezonja kifejezetten jól sikerült. Megnyerte pályafutása első ezres versenyét Indian Wellsben, majd ismét döntőt játszhatott a US Openen, melyek eredményeként élete legjobb ranglistás helyezését érte el tavaly augusztusban, amikor is a harmadik helyen állt az ATP-rangsorban. 

Rettenetesen sok megvédendő pontja nincs a szezon első hónapjából. Az aucklandi 250-es tornáról egy döntőt, míg az Ausztrál Openről egy harmadik fordulót véd.

via Sky Sports

Hozzászólások