Salakblog - Del Potro újra edz, de továbbra is kétséges az indulása az Ausztrál Openen
Del Potro újra edz, de továbbra is kétséges az indulása az Ausztrál Openen
Fotó: Europress/AFP

Del Potro újra edz, de továbbra is kétséges az indulása az Ausztrál Openen

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/23 12:45

Juan Martín del Potro végre edzésbe tudott állni, ám az Ausztrál Openen való indulása még mindig kétséges. 

Az argentin Sanghajban, a Borna Coric elleni nyolcaddöntős mérkőzésén elég szerencsétlenül esett, és eltörte a térdkalácsát. Noha nemrégiben meg tudta kezdeni a fölkészülést a 2019-es szezonra, még semmi biztosat nem tud mondani az év eleji tornákkal kapcsolatban.

"Rendkívül izgatott vagyok, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy részt tudjak venni az Ausztrál Openen" - mondta a minap egy rádióinterjúban.

A US Open 2009-es bajnoka az idén behúzta Indian Wellst és ismét döntőt játszott New Yorkban, ezzel pályafutása egyik legjobb szezonját produkálta. Ő maga is elégedett volt a teniszével, és a ranglistájával is.

"Harmadik voltam a világranglistán 30 évesen, és aztán jött az a hülye sérülés. Karrierem csúcsán, még a sérülések előtt sosem gondoltam volna, hogy ilyen magasságig juthatok Federer, Nadal, Djokovic ás Murray mellett. És megcsináltam, mindazok ellenére, amin keresztülmentem."

Bár nyilván frusztrálta az újabb sérülés, mégis azt mondja, rengeteg önbizalmat tudott meríteni a legutóbbi visszatéréséből. 

"Korábban nem hittem volna, hogy van bennem ennyi belső erő, hogy vissza tudjak jönni ezekből a helyzetekből. Volt egy csomó kemény időszak a csuklóproblémáim miatt, de ezekből valahogy erőt tudtam meríteni."

DelPo jelenleg az ötödik helyen áll a világranglistán. 

via
Hozzászólások