Salakblog - Del Potro három év után befejezte a közös munkát edzőjével
Del Potro három év után befejezte a közös munkát edzőjével
Fotó: Europress/AFP

Del Potro három év után befejezte a közös munkát edzőjével

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/05 20:08
Juan Martín Del Potro három év közös munka után vált meg edzőjétől, Sebastian Prietótól. A 2009-es US Open bajnoka a Twitter-oldalán közölte döntését, és annak hátterét rajongóival.

A 31 éves argentin játékos 2018 után tavaly júniusban ismét térdsérülést szenvedett, és már sokadjára volt kénytelen kés alá feküdni. A korábbi GS-bajnok egy Twitter-bejegyzésben közölte a hírt, miszerint közös megegyezés után Prieto a jövőben a szintén argentin Juan Ignacio Londero edzője lesz, míg Del Potro arra koncentrál, hogy a rehabilitációja jól sikerüljön, és minél hamarabb pályára léphessen. Az egyelőre kérdéses, hogy ki lép Prieto helyére, ha DelPo újra visszatér a versenyzéshez.

’’Szeretném megosztani veletek azt a hírt, hogy közös megegyezés után befejezem a munkát Sebastian Prietóval, aki így Juan Ignacio Londeróval tud majd együtt dolgozni, míg én folytatom a rehabilitációt. Hálás vagyok az együtt töltött évekért. Piper egy nagyszerű edző, és még jobb ember. Minden jót kívánok neki!’’

Del Potro, sérüléseire ellenére, egyértelműen sikeres időszakon van túl Prietóval – a 2018-es szezonban az argentin játékos megnyerte élete első ATP 1000-es tornáját Indian Wellsben, kilenc év után újra Grand Slam-döntőbe jutott, és ugyanebben a szezonban a világranglista harmadik helyén rangsorolták augusztusban, ami karrierje eddigi legjobb helyezése volt.

Szerző: Szabó Krisztián

via ATP Tour 

 


Hozzászólások