Salakblog - Del Potro: "Szeretnék példakép lenni a pályán, és azon kívül is"
Del Potro: "Szeretnék példakép lenni a pályán, és azon kívül is"
Fotó: Europress/AFP

Del Potro: "Szeretnék példakép lenni a pályán, és azon kívül is"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/06 08:12

Noha alapvetően sikeres volt Juan Martín del Potro 2018-as szezonja, sajnos a vége mégis sérülés lett. Október óta nem játszott tétmeccset, most azonban végre teljesen egészséges, úgyhogy erős visszatérésre készül a február 18-án kezdődő Delray Beach Openen. 

A Sanghaj Mastersen, Borna Coric ellen játszotta utolsó mérkőzését, amikor egy elsőre teljesen ártalmatlannak tűnő elcsúszás következtében eltörött a térdkalácscsontja a jobb térdében. A sérülés nyomán föl kellett adnia a meccset, de ami még rosszabb, vissza kellett lépnie a londoni ATP-vb-től, melyre pedig 2013-at követően most kvalifikálta magát először. Sőt, mivel csak késve tudta megkezdeni a fölkészülést az idei szezonra, az Ausztrál Openen való részvételt sem tudta vállalni. 

DelPo szombaton tartott egy nyilvános edzést szülővárosában, Tandilban. Az esemény elég komoly tömegeket vonzott, sokan ételt is hoztak magukkal, melyet egy helyi jótékonysági szervezet gyűjtött a rászorulók számára.

"Remekül érzem magam" - mondta DelPo. "Ez volt a legkeményebb hetem, amióta újrakezdtem az edzéseket. A végére sem fáradtam el nagyon, ami jó jel, hisz az elkövetkezendő időszakban növelnem kell majd az intenzitást. Néhány lépcsőfok még előttem van, de ha így folytatom tovább, eljutok majd oda, ahová szeretnék."

A US Open korábbi bajnoka bízik abban, hogy képes lesz majd ott folytatni, ahol tavaly abbahagyta. A harmadik helyen is állt már a világranglistán, behúzott két tornát is, többek között pályafutása első ezres versenyét, Indian Wellsben. Ezen kívül lejátszhatta élete második Grand Slam-fináléját; a döntőbe jutás ezúttal is New Yorkban sikerült neki, ami még akkor is nagy eredmény, ha ott végül sima háromban kikapott Novak Djokovictól.

"Nyilván nehéz megismételni egy olyan évet, mint az előző, de természetesen szeretném. Izgatottan várom, hogy végre elkezdhessem a szezont, hisz már így is kihagytam egy nagyon fontos tornát Ausztráliában."

Amellett, hogy vissza akar térni legjobb formájához, továbbra is inspirálni akarja a fiatalokat. Tisztában van azzal, mekkora felelősség, hogy a Facebookon több, mint két millió, a Twitteren pedig közel három és fél millió követője van.

"Próbálok példakép lenni a pályán, és azon kívül is. A fiatalok nem csak azt figyelik, amit a pályán csinálsz, sokszor példát vesznek arról is, hogyan öltözöl, mit eszel és kikkel veszed körül magad."

A szezonra előretekintve, DelPo úgy érzi, a Nagy Négyes három talpon lévő tagja fogja dominálni a legfontosabb tornákat, ugyanakkor fölhívta a figyelmet a fiatalok előretörésére is.

"Úgy vélem, továbbra is Nadal és Djokovic uralják majd a fő versenyeket. Sok jó játékos van, de még mindig ők ketten, és persze Federer azok, akik a nagy tornákon emelni tudnak a játékuk színvonalán. A fiatalok is komoly nyomást helyeznek majd ránk, azonban számukra fontos volna, hogy kiegyensúlyozottak is tudjanak lenni."

Február 18-tól tehát figyeljük DelPót Delray Beach-en, ahol ő lesz majd az első számú kiemelt.

via

Hozzászólások