Salakblog - Del Potro nem indul Torontóban, mert pihentetnie kell a csuklóját
Del Potro nem indul Torontóban, mert pihentetnie kell a csuklóját
Fotó: Europress/AFP

Del Potro nem indul Torontóban, mert pihentetnie kell a csuklóját

Németh DánielNémeth Dániel
2018/08/08 18:37

Juan Martin del Potro visszalépett a torontói tenisztornától, mert pihentetnie kell a múltban többször is megműtött bal csuklóját. Az argentin klasszis nem sokkal a szerdai mérkőzése előtt közölte a döntését. 

A 29 éves teniszező kiváló szezont tudhat maga mögött, jó formájának köszönhetően egészen a világranglista negyedik helyéig lépett előre. A torontói verseny után - mivel Sascha Zverevnek címet kellene védenie -  jó esélye van arra, hogy pályafutása során először top 3-as játékos legyen. A sorsa azonban nem a saját kezében van.

Del Potro ugyanis Twitteren bejelentette, hogy visszalépett az első mérkőzésétől Torontóban, amire egyébként már a torna második fordulójában került volna sor. Robin Haase így lényegesen könnyebb ellenféllel, Mikhail Youzhnyval meccselhet a harmadik fordulóért.

"Elnézést kérek a torontói rajongóimtól, de kénytelen vagyok visszalépni a versenytől, mert a bal csuklómnak szüksége van pár nap pihenésre. Remélem, hogy jövőre találkozhatunk Montrealban" - írta az argentin klasszis a közösségi oldalán.

Múlt héten Del Potro Los Cabosban versenyzett, ahol a döntőben kikapott az első kemény pályás tornagyőzelmét megszerző Fabio Fogninitől. Vélhetően Cincinnatiben és a US Openen már újra ott lesz az indulók között a tengerentúli versenyeken egyébként is hagyományosan jól teljesítő argentin. 

Hozzászólások