Salakblog - Del Potro nem csak, hogy elkerüli a műtétet, hanem már vissza is tért a gyakorlópályára 
Del Potro nem csak, hogy elkerüli a műtétet, hanem már vissza is tért a gyakorlópályára 
Fotó: Europress/AFP

Del Potro nem csak, hogy elkerüli a műtétet, hanem már vissza is tért a gyakorlópályára 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/09 19:52
Orvosa szerint Juan Martín del Potro "a közeljövőben" újra versenyezhet, ám előbb még egy újfajta regenerációs kezelésben részesül a térdsérülését követően. De legalább nem kell műteni, ez a jó hír.

Az argentin mindössze egy tornán vett részt idén, Delray Beach-en, ahol a negyeddöntő jelentette a számára a végállomást. DelPo a tavaly októberi Sanghaj Masters óta sérült, azóta az ominózus szerencsétlen esés óta, melyet  a jobb térdkalácsa bánt a legjobban.

Kezelőorvosa, Dr. Angel Cotorro szerint a rehabilitációja jó irányba halad, és hamarosan visszatérhet a pályára is. Cotorro rendkívül neves orvos Spanyolországban, hisz korábban Rafael Nadallal és a spanyol olimpiai csapattal is dolgozott együtt. Az újfajta regenerációs kezelés mellett DelPo egy rászabott rehabilitációs programot is követ annak érdekében, hogy mielőbb tétmeccseket játszhasson. 

Cotorro az alábbi közleményt adta ki az argentin állapotára vonatkozóan:

"Juan Martín del Potro a múlt héten felkereste a Mapfre Clinic nevű kórházat a tavaly októberi térdkalácstörése miatt. A játékos az elejétől fogva konzervatív terápiában részesült. Delray Beach után elkezdte a regenerációs kezelést Dr. Alejandro Rolónnal, Buenos Airesben. Ezt követően jött néhány teszt Barcelónában, és figyelembe véve a megelőző hetek nyomán tapasztalt jelentős javulást, az orvosai egy újabb regenerációs kezelés megkezdése mellett döntöttek. Közben zajlik egy rehabilitációs program is, Diego Rodriguez fizioterapeuta irányítása mellett. Mindezek segítségével Del Potro egyre komolyabb edzéseket végezhet, és hamarosan tétmérkőzést is játszhat."

Nem tudni még tehát, hogy DelPo mikor térhet vissza, így azt sem, hogy részt vehet-e a Roland Garroson, melyen 2013. óta csupán két alkalommal léphetett pályára. Az argentin a kilencedik helyen áll a világranglistán, és 900 pontot véd a salakszezonban. Ennek javát a Garroson, mivel tavaly elődöntőzött Párizsban. 

DelPo április 4-én még azt írta a Twitteren, hogy reméli, minél előbb visszatérhet a gyakorlópályára, friss tweetje azonban még inkább bizakodásra ad okot, hisz újra kinn van a pályán ütővel a kezében, és készül a salakszezonra.

Gyógyulj meg teljesen, várunk vissza! 

via

Hozzászólások