Salakblog - Del Potro: "Megpróbálok nyerni még egy Grand Slamet"
Del Potro: "Megpróbálok nyerni még egy Grand Slamet"
Fotó: Europress/AFP

Del Potro: "Megpróbálok nyerni még egy Grand Slamet"

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/01/08 20:24

Juan Martín del Potro egészséges. Ez egy fontos, és rendkívül hangsúlyos megállapítás lehet kevesebb, mint egy héttel az Ausztrál Open rajtja előtt. Ha ugyanis ő fizikálisan rendben van, bárkire, bármilyen borításon veszélyes lehet. Kiváltképp, hogy a mezőnyből hiányozni fog néhány topjátékos, ráadásul az indulók közül sem biztos, hogy mindenki százszázalékos.

A tavalyi szezon utolsó néhány hónapja remekül sikerült a számára. Címet védett Stockholmban, elődöntőt játszott a US Openen, és feljött a világranglista 12. helyéig. Az argentin ezt az időszakot egy új pályafutás kezdetének tekinti.

"Eléggé más a játékom, mint korábban. Sokkal gyakrabban használom a nyesést" - nyilatkozta.

Egyre közelít a Top 10 felé, legutóbb 2014-ben járt ilyen magasságban a világranglistán. Folyamatos fizioterápiás kezelésben részesül azért, hogy elkerülje a sérüléseket. Nála ez nem pusztán elővigyázatosság, hanem feltétlenül szükséges annak érdekében, hogy egyáltalán játszani tudjon.

"Minden nap kapok egy 2-3 órás kezelést. Szükségem van rájuk, ha továbbra is teniszezni akarok. De én nem bánom ezeket a kezeléseket, elfogadtam, hogy részei a mindennapjaimnak. Továbbra is fejlődni akarok, hisz itt van egy új karrier előttem az elmúlt évek problémái után. Most élvezem a teniszt, sokkal inkább, mint egy évvel ezelőtt. Vannak még elérendő céljaim, ezekért dolgozom."

Elsősorban a Grand Slam-tornákon akar sikeres lenni. Del Potro egyike annak a három játékosnak, akik 2009 óta a Nagy Négyesen kívül major-trófeát tudtak nyerni. A korábbi kétszeres AO-negyeddöntős argentin esélyeit tovább növeli, hogy Nishikori Kei és Andy Murray visszalépett; a skót csípőjét ráadásul hétfőn már meg is műtötték. Stan WawrinkaRafael Nadal és Novak Djokovic végül az indulás mellett döntöttek, de egyikük sem játszott még tétmeccset az idén.

Del Potro önbizalma a GS-tornákat illetően jelentősen megnőtt azt követően, hogy a tavalyi US Openen bejutott a legjobb négy közé.

delpo

Fotó: Twitter

"Nagyon jó tornám volt ez, hisz megvertem Roger Federert a negyeddöntőben, majd Rafától kaptam ki, aki később megnyerte a versenyt. Ha a testem elég erős lesz, az idén is jó esélyeim lehetnek. Nagyon nagy célom, hogy megpróbáljak nyerni még egy nagy tornát."

A héten Aucklandben versenyez, és ha messzire jut, akár be is kerülhet az első 10 közé a világranglistán. Bár ő, megannyi megpróbáltatás után azt is elég nehezen hiszi el, hogy eddig eljutott.

"Hihetetlen számomra a ranglistás helyezésem. De nem is a számokért játszom, teljesen mindegy a számomra, hogy 10. vagyok, vagy éppen a 30."

DelPo első idei tétmeccsét majd Denis Shapovalov ellen vívja az ASB Classic Openen, Aucklandben. A jövő héten pedig jöhet az Ausztrál Open, ahol 2014 óta most szerepel majd először.

via
Hozzászólások