Salakblog - Del Potro kénytelen volt visszalépni Indian Wellstől térdsérülése miatt
Del Potro kénytelen volt visszalépni Indian Wellstől térdsérülése miatt
Fotó: Europress/AFP

Del Potro kénytelen volt visszalépni Indian Wellstől térdsérülése miatt

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/28 14:56
Juan Martín del Potro bejelentette, hogy nem tud részt venni az Indian Wells-i tornán, ahol címvédőként léphetett volna pályára. Az argentin teniszező múlt héten élesben tesztelte, milyen fizikai állapotban van, azonban orvosai tanácsára az újabb terápia mellett döntött. Del Potro az acapulcói versenytől is címvédőként volt kénytelen visszalépni, így várhatóan a 10. hely környékére esik majd vissza a ranglistán.

Az argentin teniszező múlt héten a Delray Beach Openen tért vissza sérüléséből, ami miatt több mint négy hónapot volt kénytelen kihagyni. Del Potro még a sanghaji tora nyolcaddöntőjében szenvedett sérülést, egy szerencsétlen mozdulat következtében eltört a térdkalácsa. Noha remek szezont zárt, pályafutása első 1000-es sikere mellett karrierje második Grand Slam-döntőjét is lejátszhatta, végül a sérülés miatt nem vehetett részt az év végi világbajnokságon.

Nincs igazság, Delpo megint megsérült, komoly veszélyben a vb-indulása | Hosszabbítás

Bizonytalanná vált Juan Martín del Potro számára a szezon hátralévő része, ugyanis az elvégzett vizsgálatok megerősítették a törést a jobb térdkalácsában. Az argentin elég csúnyát esett a Borna Coric elleni mérkőzésén a múlt heti Sanghaj Mastersen. Az eset után a mozgásán látszott, hogy komoly gond van, amely csak az után javult valamelyest, hogy orvosi segítségben részesült.

Tavaly december végén visszatért a teniszpályára, szeretett volna részt venni az Ausztrál Openen, azonban ez még túl korai időpontnak bizonyult, sőt a februári próbálkozás sem úgy sült el, ahogyan azt szerette volna. Összességében nem játszott rosszul a Delray Beach-i versenyen, Yoshihito Nishioka és Reilly Opelka ellen is két szettben nyert, a negyeddöntőben azonban kikapott Mackenzie McDonaldtól, és változatlanul fájdalmat érzett a térdében.

"Delray Beach után több specialistával konzultáltam, és újabb terápiás kezelés mellett döntöttem. Ez sajnos azt jelenti, hogy pár napot várnom kell, mielőtt visszatérhetek a pályára. Igazán csalódott vagyok, amiért nem térhetek vissza a BNP Paribas Openre, így nem védhetem meg a címem. Ez az egyik kedvenc versenyem, tavalyról elképesztő emlékeket szereztem, de az orvosaim a pihenést javasolták. Remélem, hamar visszatérhetek a pályára" - írta közösségi oldalán.

  

Egy évvel ezelőtt elképesztő formában volt Del Potro az év ezen szakaszában, egymást követően megnyerte az acapulcói és az Indian Wells-i versenyt, majd Miamiban a későbbi győztes John Isnertől kapott ki az elődöntőben. Ebből a szempontból különösen nagy csapás az argentin számára, hogy kénytelen kihagyni ezeket a versenyeket (Miamiban még elképzelhető a játéka), de természetesen az a legfontosabb, hogy újra tökéletes állapotban léphessen pályára.

Tommy Haas, az Indian Wells-i verseny tornaigazgatója közleményben azt írta, megérti a sportoló döntését. "Teljes mértékben átérzem, mennyire nehéz megküzdeni a sérülésekkel, és hogy a visszatérés nem mindig egyenletes folyamat. Szeretnénk a legjobbakat kívánni Juan Martínnak a felépüléséhez, remélhetőleg a következő évben láthatjuk majd a BNP Paribas Openen" - fogalmazott a korábbi világranglista-2. teniszező, aki pályafutása során maga is számtalan sérüléssel küzdött az évek során.

A versenyt egyébként március 6. és 17. között rendezik majd meg.

Hozzászólások