Salakblog - Del Potro győzött Acapulcóban
Del Potro győzött Acapulcóban
Fotó: Europress/AFP

Del Potro győzött Acapulcóban

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/03/04 09:55

Juan Martín del Potro megőrizte tökéletes mérlegét Kevin Andersonnal szemben azzal, hogy 6:4, 6:4 arányban legyőzte a dél-afrikait az acapulcói torna döntőjében.

Az argentin ezzel 7-0-ra módosította kettejük egymás elleni mutatóját. Ez a győzelem egyszersmind azt is jelenti, hogy DelPo pályafutása során immáron hatodszor győzött le három Top 10-es játékost zsinórban. Ezt a bravúrt 2016 óta most először tudta véghezvinni.

A negyeddöntőben Dominic Thiemet, az elődöntőben Alexander Zverevet verő argentin a fináléban 12 ászt szórt, és 36 első adogatása közül 28 után övé lett a pont. Bevert 26 nyerőt, neki pedig az 1 óra 40 perces meccsen még csak breaklabdával sem kellett szembesülnie.

Del Potro az első szett hetedik gémjében vette el Anderson adogatását, és onnan már nem lehetett megállítani. A másodikban aztán a szegény embert az ág is húzta. A harmadik gémben a dél-afrikai megbotlott, a lába kicsavarodott, ezért 15-40-nél ápolási szünetet kellett kérnie. Mikor újraindult a játék, DelPo gyorsan pontot tett a gém végére, és ismét break-előnybe került.

Innen már csak rutinmunka volt lezárni a meccset, ezt ő könnyedén meg is tette, és megszerezte a legnagyobb tornagyőzelmét 2013 óta. Összességében pedig ez karrierje 21. trófeája. Az argentin amúgy meglehetősen jó százalékban (67.7) húzza be a döntőit. A hetedik helyen áll azon a listán, melyen olyan játékosok szerepelnek, akik minimum 25 finálét vívtak pályafutásuk során.

Jövő héttől pedig már a 8. helyen jegyzik majd a világranglistán.

Jön tehát fölfelé. Oda tart, ahová való, a Top 5-be. Sőt, így, hogy Djokovic, Murray és Wawrinka egy időre kiestek, inkább a Top 3-ba.

(részben via)
Hozzászólások