Salakblog - Del Potro: "Ferru hiányozni fog, de a meccseink nem, mert ellene mindig sokat kellett futnom"
Del Potro: "Ferru hiányozni fog, de a meccseink nem, mert ellene mindig sokat kellett futnom"
Fotó: Twitter

Del Potro: "Ferru hiányozni fog, de a meccseink nem, mert ellene mindig sokat kellett futnom"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/06 14:58

Juan Martín del Potro a héten a Madrid Openen tér vissza két hónapnyi távollét után. Pontosabban már vissza is tért, hisz Kei Nishikorival az oldalán párosban már pályára is lépett a mai napon, és tovább is jutott Fabio Fognini és Robert Lindstedt ellenében. 

Ami azonban a lényeget, az egyest illeti, hetedik kiemeltként ma még nem kell játszania, a második körben pedig majd a Dusan Lajovic-Györe Laci meccs győztesével mérkőzik.

A két hónapos távollétre még egy tavaly októberi sérülés miatt volt szükség. A Sanghaj Openen tört el a térdkalácsa, melynek következtében ki kellett hagynia a szezon hátralévő részét. Delray Beachen egy torna erejéig ugyan visszatért, de végül a százszázalékos felépülés érdekében jó néhány héttel megtoldotta a rehabilitációját. 

"Minden egyes nap fejlődök" - mondta DelPo. "Ez a torna egy újabb fontos lépés a teljes gyógyulás felé. Egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy teljesen egészséges és maximálisan fitt legyek. Minden nappal egyre jobban érzem magam, és az, hogy most már a legjobb játékosokkal készülhetek ad egyfajta ritmust nekem, és segít visszatérnem a legjobb teniszemhez. És bár időbe telik, hogy alkalmazkodni tudjak ehhez a ritmushoz, ideje elkezdnem, ezért is vagyok itt."

Az argentin arról is beszélt, hogy a Fogniniék elleni páros meccs után többet tud majd mondani arról, hogy milyen állapotban is van valóban. 

"Azért fontos számomra a páros, hogy tesztelni tudjam magam. Újra rá kell éreznem ugyanis arra, hogy milyen érzés tétmeccset játszani, és nem csak úgy edzegetni. Ha minden a várakozások szerint alakul a páros meccs során, és semmi különös nem történik, akkor biztosan oda fogok állni az egyesre is. Ebben bízom, de napról napra kell haladnom. Nem hajt semmi, nem kell kapkodnom, de úgy érzem egyre közelebb vagyok a legjobbamhoz. Alig várom már, hogy újra egyest játszhassak."

A többi topjátékos mellett DelPo is részt vett a David Ferrer visszavonulása alkalmából rendezett ünnepségen.

"Az egyik legnagyobb játékos, és az egyik legjobb srác vonul vissza ezen a héten" - mondta az argentin. "Nagyon boldog vagyok, hogy azt láthatom, jó formában búcsúzik el, és ami a legfontosabb, az övéi, a családja, a barátai körében."

"Amit a pályán láttunk tőle hosszú éveken keresztül, példa lehet mindannyiunk számára. Nagyon fog hiányozni a mezőnyből, ha nem is az ellene vívott meccsek, mert azokon mindig iszonyú sokat kellett futnom."

"Egy barátom vonul most vissza, hiszen egyértelműen barátomnak tartom őt. A legjobbakat kívánom neki, ugyanis megérdemel minden olyan jót, amit az élet egy ember számára tartogathat."

via és via

Hozzászólások