Salakblog - Del Potro fárad, de megállíthatatlannak tűnik Miamiban is
Del Potro fárad, de megállíthatatlannak tűnik Miamiban is

Del Potro fárad, de megállíthatatlannak tűnik Miamiban is

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/03/29 11:25

Juan Martín del Potro mostanság nem tud veszíteni. Persze ez leginkább annak a következménye, hogy nem is akar. Élvezi, hogy egészséges, élvezi, hogy megint hatékony, élvezi, hogy újra hengerel. Az elmúlt éjjel Milos Raonicot győzte le 5:7, 7:6(1), 7:6(3) arányban, amivel megszerezte zsinórban a 15 győzelmét az idén, és beállította élete eddigi legjobb szereplését Miamiban, azaz bejutott az elődöntőbe.

Azzal a John Isnerrel találkozik majd a fináléba kerülésért, aki Hyeon Chungot verte a nap másik férfi negyeddöntőjében.

DelPo a 15 meccses sorozata során harmadszor fordított szett-hátrányból, és hatodszor húzott be döntőjátszmás összecsapást. Ráadásul kétszer tie-breaben szerezte meg a győzelmet: a múlt héten Roger Federer ellen az Indian Wells-i fináléban, valamint most a Raonic elleni negyeddöntőben.

A kanadai elleni meccsen DelPo jó néhányszor már a kimerültség jeleit mutatta és csak támolygott a pályán. A tömött miami stadion közönsége azonban nem hagyta őt lankadni és átsegítette a legnehezebb pillanatokon. Az argentin 3-2-re módosította a Raonic elleni örökmérlegét.

A kanadai Indian Wells-ben még sima kettőben kapott ki Del Potrótól, most azonban szettelőnybe került vele szemben. A másodikban pedig több lehetősége is volt arra, hogy a játszmát megtoldja egy breakkel is. Ez azonban nem sikerült neki. A harmadik elején aztán kétszer is előnybe került, közel volt tehát már a győzelemhez, de saját bőrén tapasztalhatta mennyire nehéz is lezárni egy meccset az utolsó pillanatig küzdő argentinnel szemben.

Ettől függetlenül azért látszik az erőlelépés Raonic játékában, amióta Goran Ivaniseviccsel úgy döntöttek, kipróbálják a közös munkát egy tesztidőszak erejéig. Ez pedig szép reményekkel töltheti őt el, ha előretekint a nyári tornákra.

Ami negatívum Raoniccsal kapcsolatban, hogy egyik breaket sem tudta megtartani a döntő szettben, valamint, hogy mindkét tie-breakben teljesen alárendelt szerepet játszott. Mindössze négy pontot nyert a két rövidítésben összesen.

Az argentin ezzel szemben remekül kezelte a kritikus helyzeteket. A második játszmában 3:3-nál breaklabdát hárított majd kétszer is megoldotta a szettben maradást a játszma végén. A rövidítésben pedig hengerelt. A döntő szettben kétszer is visszajött hátrányból, majd ismét dominálta a tie-breaket.

delporao2

Fotó: Europress/AFP

Ezekben persze nincs semmi meglepő, régóta tudjuk róla, hogy a szerváján és a tenyeresén kívül a szíve és a kikezdhetetlen idegrendszere a két legnagyobb fegyvere.

Mivel azért láthatóan fárad, és bizonyára alig várja már a pihenőt a torna után, nem elképzelhetetlen, hogy valaki megverje őt a hátralévő két forduló valamelyikében. Az azonban biztos, hogy ehhez az illetőnek egészen extrát kell majd nyújtania.

részben via
Hozzászólások