Salakblog - Del Potro élete legjobb szezonzárására készül Ázsiában és Londonban
Del Potro élete legjobb szezonzárására készül Ázsiában és Londonban
Fotó: Europress/AFP

Del Potro élete legjobb szezonzárására készül Ázsiában és Londonban

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/10/01 19:08

Juan Martín del Potro bízik abban, hogy továbbra is jó formában teniszezik majd, és az ázsiai turnét, valamint a szezonzáró világbajnokságot is eredményesen zárja. 

Az argentinnek jó esélye van arra, hogy pályafutása során először a Top 4-ben végezzen az év végi világranglistán. A szezon elején megnyerte az acapulcói tornát, majd behúzta karrierje első ezres tornáját Indian Wellsben, néhány héttel ezelőtt pedig, 2009 után újra Grand Slam-döntőt játszhatott US Openen. 

"Megvan az esélyem arra, hogy életem eddigi legjobb helyezésével zárjam a szezont. Ez egy csodálatos év a számomra, de nem szeretnék még itt megállni, mert nagyon jó dolog, amikor meglepetéseket tudok magamnak okozni. Izgatottan várom a szezon hátralévő részét."

DelPo komoly teszt előtt áll a China Openen, ugyanis erős lesz a mezőny Pekingben. A világranglista első 20 helyezettje közül hét pályára lép a kínai fővárosban. Az argentin első kiemeltként arra készül, hogy 2013 után újra versenyt tudjon nyerni Ázsiában, abban az évben egyébként a tokiói trófea lett az övé. 

"Nem érzek magamon extra nyomást attól, mert én vagyok az első kiemelt. Tudom, hogy nehéz dolgom lesz, mert sok kiváló játékos van ott a táblán, de csak egy valaki emelheti majd magasba a trófeát vasárnap. Igyekszem a legjobb teniszemet játszani, és meglátjuk, az mire lesz majd elég."

Minimális cél lehet az argentin számára, hogy a tavalyinál jobb eredményt érjen el Pekingben. 2017-ben Pablo Cuevast még legyőzte ugyan az első körben, a másodikban azonban alulmaradt Grigor Dimitrovval szemben. 

delpo2.jpg Fotó: Europress/AFP

A londoni vb-részvételért folyó küzdelemben DelPo kifejezetten jól áll. Eddig 4,910 pontot gyűjtött, ami pillanatnyilag a harmadik helyhez elég. Eddig Rafael Nadal, Novak Djokovic, valamint Grand Slam-győzelme okán Roger Federer számít biztos világbajnoki résztvevőnek, de Del Potro kvalifikációja is meglehetősen valószínű. 

"Még öt hely kiadó, melyekért komoly harc várható majd köztünk. Izgatottan várom ezt a csatát, nagyon szeretnék ott lenni Londonban."

Az argentin Albert Ramos Vinolas ellen kezd majd Pekingben, és amennyiben továbbjut, Karen Khachanov vár majd rá a második körben, aki minden bizonnyal komoly kihívás elé állítja majd.

via
Hozzászólások