Salakblog - Del Potro bizakodó, de óvatos az Ausztrál Opent illetően
Del Potro bizakodó, de óvatos az Ausztrál Opent illetően
Fotó: Europress/AFP

Del Potro bizakodó, de óvatos az Ausztrál Opent illetően

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/12/13 18:30

Mostanság a legtöbben Novak Djokovic és Andy Murray közelgő visszatéréséről beszélnek. Esetleg szóba kerül még Stan Wawrinka, Milos Raonic és Nishikori Kei is. Ők mindannyian kénytelenek voltak sérülés miatt idő előtt befejezni a 2017-es szezont.

Amikor azonban visszatérésről beszélünk, fontos lenne Juan Martín del Potróról is szót ejteni. Az argentin ugyanis 2014 óta nem játszott a szezon első Grand Slam-tornáján, Ausztráliában. Most azonban remélhetőleg semmi nem fogja őt megakadályozni abban, hogy ott legyen.

DelPo pozitívan tekint a következő szezon elé, hiszen egy nagyszerű 2017-es éven van túl. Ez még akkor is igaz, ha a végére elfogyott a szufla, és nem jutott ki a világbajnokságra, valamint a 11. helyen végzett az ATP-rangsorban.

"Remélem, jól kezdem majd a szezont. Az év első fele fontos lesz, mert tavaly nem játszottam jól, így sokat jöhetek előre a ranglistán. A cél az, hogy fenntartsuk azt a formát, ahogy az év vége felé teniszeztem. Ahogy a US Openen, Sanghajban, és a bázeli fináléban játszottam Federer ellen. Ez az, ami motivál engem."

Az argentin mindössze három mérkőzést nyert a Garroson és Wimbledonban együttvéve. Az első tornagyőzelmét pedig csak a US Open után, Stockholmban szerezte.

Azt is elismerte, hogy voltak motivációs gondjai a tavalyi szezont követően. Nagyon sokat kivett ugyanis belőle a hazájának szerzett olimpiai ezüst, valamint az év végi Davis-kupa győzelem is.

delpo2

Fotó: Twitter

"Miután meglett a riói érem, és a Davis-kupát is behúztuk, nem volt könnyű számomra, hogy mentálisan újratöltsem magam. Teljesen üres voltam. Komoly motivációs problémákkal is küzdöttem, de most már keményen dolgozom, hogy jövőre ott lehessek azokon a tornákon is, melyeket az idén kihagytam."

Ami az Ausztrál Opent illeti, DelPo bizakodó, ugyanakkor óvatos.

"Mindig szeretek messzire jutni, versenyben lenni az utolsó napokon is. De pokoli meleg lesz, ami most is, mint mindig, okoz majd meglepetéseket bőven."

Az Ausztrál Openen eddig két negyeddöntő a legjobbja még 2009-ből és 2012-ből. Ezt alighanem szeretné jövőre megjavítani.

via
Hozzászólások