Salakblog - Del Potro bizakodó a szezont illetően, de a Garroson még csak teszteli a térdét
Del Potro bizakodó a szezont illetően, de a Garroson még csak teszteli a térdét
Fotó: Europress/AFP

Del Potro bizakodó a szezont illetően, de a Garroson még csak teszteli a térdét

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/25 18:06

Juan Martín del Potro mindössze hét meccsel a zsákban érkezik a Garrosra. A vártnál lassabban jött helyre egy tavaly őszi térdsérülésből, de most már úgy tűnik többé-kevésbé rendben van. Legalábbis erre enged következtetni az, amilyen színvonalon teniszezett a római negyeddöntőben Novak Djokovic ellen.

De vajon hol tart most az argentin a legjobb teniszéhez képest? Saját bevallása szerint annak a közelében sincs.

"Közel három órán keresztül, magas intenzitás mellett remekül tartottam magam a világelsővel, ami feltétlenül jó jel a jövőre nézve. De tisztában vagyok azzal, összességében hol tartok: messze a legjobbamtól."

Neki legyen mondva. Azonban, akik látták a Djokovic elleni összecsapást, nem biztos, hogy teljesen egyetértenének a föntiekkel. Lehet, hogy az erőnléte még nem százszázalékos, viszont az alapütései brutálisak, és a szíve is a régi.

"Visszatértem a régi fonákomhoz, ami sokat dobott a játékomon. Meghúztam jó néhány kemény egyenest, melyek nyerők lettek Novak ellen. Jól fogom majd kombinálni ezeket a nyesésekkel, és, ha a csuklóm engedi, mindkét oldalról keményen tudok majd teniszezni. A szezon hátralévő részére egészen komplett lehet majd a játékom."

DelPo februárban egyszer már visszatért Delray Beach-en, mivel azonban nem volt elégedett a térdével, úgy döntött, ad még neki további három hónapot, hogy minél jobban regenerálódjon. Most úgy érzi, sokat profitált a döntéséből.

"Sajnos kijutott nekem az elmúlt években a legkülönbözőbb sérülésekből. Ez a legszomorúbb része egy sportoló pályafutásának. Szerencsére azonban a családom, a barátaim és a rajongók mindannyiszor mellettem álltak. Az a legrosszabb, hogy ilyenkor nem csinálhatod azt, amit szeretnél."

delpo2.jpgFotó: Twitter

"Delray Beach után sok orvos mondta, hogy műtétre volna szükségem, én azonban belül úgy éreztem, hogy még egyszer meg kellene próbálni valami mást. És ekkor megtaláltuk Angel Cotorrót, a spanyol orvost. Az ő javaslatára belevágtunk egy újfajta konzervatív kezelésbe, ami segített, így most képes vagyok műtét nélkül is játszani. A csuklómmal más tapasztalataim voltak, most azonban úgy tűnik, jó döntést hoztam."

Egy fokozatosan formába lendülő, korábbi kétszeres Garros-elődöntőstől most lehet, hogy azt várnánk, hogy majd megcélozza karrierje legjobbját Párizsban. A dolog azonban nem ilyen egyszerű, hisz DelPo térde még mindig tesztüzemmódban van, és ne feledjük, az októberi sérülése óta most játszik majd először három nyert szettre menő mérkőzést. 

"A jövőt illetően komoly elvárások vannak bennem, de most még nyugodt akarok lenni, lassan akarok haladni, miközben persze próbálom majd a legtöbbet kihozni magamból."

via tennisnow

Hozzászólások