Salakblog - Déjá Vu
Déjá Vu

Déjá Vu

Szántó PetraSzántó Petra
2012/08/05 09:17

701376-andy-murray

1 hónapja nem sikerült Andynek. 1 hónapja mindent megtett, a közönség mindent megtett, de Roger volt a jobb.

Ma újra megpróbálhatja. Most nem fehérben, ezúttal kék-pirosban.

Roger 2006-ban, egy elveszített Roland Garros döntő után néhány nappal tudta meg, hogy 2012-ben Londonban és Wimbledonban rendezik az olimpiát. Nem hiszem, hogy volt azóta nap, amikor ne gondolt volna erre a délutánra.

Murray 2006-ban először csinált végig teljes szezont az ATP Touron, 19 évesen. Amikor először játszott Wimbledonban alanyi jogon, már tudta, hogy ott rendezik az olimpiát 6 évvel később. Nem hiszem, hogy volt azóta nap, amikor ne játszott volna el a gondolattal.

Két sors, két különböző, de mégis hasonló cél.

Egy zseni kerekebbnél is kerekebb pályafutásának megkoronázása vagy egy sokkal többre hivatott skót srác mennybemenetele.

Bár mindenki azt gondolja, hogy az olimpia a profi teniszezőknek nem olyan fontos, de ez az aranyérem sok mindent megváltoztathat.

Murraynek az olimpiai bajnoki cím szárnyakat adhat.

Federerben az olimpiai bajnoki cím pedig megfogalmazhat egy kérdést:  innen hova feljebb?

Két út vagy egy út?

Roger-Federer-in-Olympic-Quarters

A Bryan testvérek olimpiai bajnokok párosban, Tsonga és Llodra ezüstérmesek, Benneteau és Gasquet bronzérmesek.

Serena és Venus Hradeckával és Hlavackovával játszik a női páros döntőjében. Venus az első teniszező lehet, aki négy aranyérmet nyer olimpián.

Murray két érmet fog nyerni, mert Robsonnal vegyespárosban is döntős (100 év után először van brit érmes teniszben), a női világelső-férfi páros világelső kombinációval, azaz Azarenkával és Mirnyivel játszanak.

Djokovic Del Potróval csatázik a bronzért.

Hozzászólások