Salakblog - Davis-kupa-döntő: Magyarország Horvátországgal és Ausztráliával került egy csoportba
Davis-kupa-döntő: Magyarország Horvátországgal és Ausztráliával került egy csoportba
Fotó: MTI

Davis-kupa-döntő: Magyarország Horvátországgal és Ausztráliával került egy csoportba

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/03/12 18:35
Londonban megtartották a 2020-as Davis-kupa madridi döntőjének sorsolását. Magyarország válogatottja a D csoportba került Horvátország és Ausztrália mellé.

Nem sokkal azt követően, hogy a koronavírus-járvány miatt az ATP hat hétre felfüggesztette az Tour küzdelmeit, a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) megtartotta a 2020. november 16. és 24. között, Madridban megrendezésre kerülő Davis-kupa-döntő sorsolását.

A lebonyolítási rendszernek megfelelően a döntőre kijutott 18 nemzet válogatottját hat háromfős csoportba sorsolták. Az első kalapba került a hat kiemelt nemzet. A címvédő Spanyolország, a tavalyi döntős Kanada, a két elődöntős Horvátország és az Egyesült Államok, valamint a szabadkártyás Franciaország és Szerbia.

A többi 12 nemzet az elmúlt hét végén megrendezett selejtezőn vívta ki a döntőbejutást. Mint emlékezhetünk, Magyarország hatalmas csatában, 1-2-ről fordítva verte Belgium válogatottját

Az A csoportba az első kiemelt Spanyolország mellé a második kalapból Oroszország, a harmadikból pedig Ecuador került. A B jelű csoportba a tavaly döntőt játszó kanadaiak mellé Kazahsztánt és a korábbi hétszeres bajnok Svédországot sorsolták.

A C csoport kiemeltjei a franciák voltak, ők Nagy-Britanniát, valamint Csehország válogatottját kapták. A D csoportba a tavalyi elődöntős Horvátország mellé a második kalapból a legutóbb 2003-ban győztes Ausztrália, valamint Magyarország került. 

davis kupa 2.jpg Fotó: Twitter

Az E csoport kiemeltje a másik tavalyi elődöntős, az Egyesült Államok volt, ők Olaszországgal és Kolumbiával játszanak majd a továbbjutásért. A F csoportban Szerbia csapata volt a kiemelt, akik majd a németekkel és az osztrákokkal mérkőznek. 

Köves Gábor DK-kapitány tanítványai tehát jó eséllyel pályára lépnek majd Marin Cilic és Borna Coric ellen a horvátok, valamint Alex de Minaur, Nick Kyrgios, vagy esetleg John Millman ellen az ausztrálok részéről. 

Természetesen minden csoportelső, valamint rajtuk kívül a két legjobb második helyezett is továbbjut a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között a magyarok csoportjának győztese majd az E jelű hármas legjobbjával meccsel a legjobb négybe kerülésért. Ha pedig a két legjobb második egyikeként jutna tovább a magyar csapat, akkor vagy az A vagy a B csoport győztesével játszana.

Hozzászólások