Salakblog - Coric kontra Del Potro: A jövő áll szemben a jelennel
Coric kontra Del Potro: A jövő áll szemben a jelennel
Fotó: Europress/AFP

Coric kontra Del Potro: A jövő áll szemben a jelennel

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/09/02 15:27

Borna Coric vitán fölül tett egy lépést előre ezen a US Openen. A még mindig csak 21 éves horvát ugyanis Juan Martín del Potróval csap majd össze a negyedik fordulóban úgy, hogy korábban még sosem élte túl a harmadikat. Nem csak itt, egyik Grand Slam-tornán sem. 

Coric rendkívül meggyőző volt az előző körben a vele nagyjából egyidős Daniil Medvedev ellen, és legyőzte őt sima három szettben. Azok után, hogy a Halléban szerzett tornagyőzelmét követően visszaesett, itt New Yorkban újra magára talált, és egyelőre csak egy játszmát bukott az első három körben. Amolyan djokovicos védekezéssel kontrollálja a pontokat az alapvonalról, amit remekül kiegészít kiváló tenyeresével. 

Persze nem mindegy az ellenfél, de mindenképpen fontos dolog, hogy Coric 46 százalékban meg tudta nyerni a fogadópontjait Medvedev ellen. Ha partiban akar lenni Del Potróval, akkor meg kellene próbálnia ellene is 40 százalék fölött tartania ezt a mutatót. 

A 2009-es bajnok elég közel játszik a legjobbjához ebben a szezonban. Remekül helytállt Nadal ellen Wimbledonban, és csak öt szettben maradt alul a világelsővel szemben. Ráadásul nem annyira teniszben, mint inkább erőnlétileg. Semmi kétség, idei formája alapján mindenképpen esélyesként kell vele számolni az idei US Openen. No, meg amiatt is, ahogy tavaly Federer ellen játszott a negyeddöntőben. 

Úgy tűnik tehát, DelPo New Yorkban a legveszélyesebb. 

coric.jpg Fotó: Europress/AFP

Az argentin általában 80 százalék környékén nyeri a pontokat az első szervái mögött. Ettől elmaradt a David Goffin elleni vesztes meccsén, Cincinnatiben. Nem véletlenül, a belga ugyanis kifejezetten jó ritörnöző. Ez lesz majd a kulcs Coric ellen. Ha a horvát képes lesz labdameneteket kialakítani DelPo szerváiból, azzal jelentősen megnehezítheti majd ellenfele dolgát. 

A nagy adogató a kiváló fogadó ellen. A jelen egyik legnagyobbja a jövő egyik bajnokjelöltje ellen. Ha mindketten jól játszanak, akár egy komoly klasszikus is lehet a meccsükből. 
(részben via)
Hozzászólások