Salakblog - Az amerikai tinisztár megköszönte Murray-nek a sokszínűség melletti kiállást
Az amerikai tinisztár megköszönte Murray-nek a sokszínűség melletti kiállást
Fotó: Europress/AFP

Az amerikai tinisztár megköszönte Murray-nek a sokszínűség melletti kiállást

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/26 11:09
Andy Murray a minap egy Instagram-bejegyzésben kifogásolta, hogy az Angol Tenisz Szövetségnek és az All England Clubnak is kizárólag fehér bőrű tagjai vannak. Coco Gauff ezt örömmel olvasta és azt mondta, remek szövetségesre talált Murray-ben a sokszínűségért folytatott harcban.

A háromszoros Grand Slam-bajnok jelezte, nem érti, miért hiányoznak a fent említett testületekből az afroamerikai, az ázsiai és más, a szigetországban élő kisebbségek képviselői. Az idei szezonját csütörtökön befejező ifjú amerikai tehetség, Coco Gauff nem mulasztotta el megköszönni Murray-nek a kiállást.

A világranglista 12. helyén álló amerikai Aryna Sabalenkától kapott ki egy szoros meccsen Ostravában. Az újságírók ezt követően kérdezték őt Murray posztjáról.

"Semmi rossz nincs abban, ha valaki szót emel a sokszínűségért" - mondta Gauff. "Az különösen inspiráló, hogy Andy ezt fehér férfiként mondja. Az, hogy épp ő áll ki a sokféleség mellett, jól mutatja, hogy milyen nagyszerű szövetséges ő a számunkra."
"Igenis fontos, hogy a különbözőség megjelenítésre kerüljön. Annyi ember van a világ minden tájáról, annyiféle háttérrel, és szükség van arra, hogy mindenki láthatóvá váljon. Az is fontos, hogy fiatal lányként én is látszódjak, ez sokat jelenthet a többi fiú és lány számára. Azt gondolhatják, hogy ha én meg tudom csinálni, akkor ők is képesek lehetnek rá."

Murray ismét megsérült, kérdéses a játéka 2020-ban | Eurosport

Ágyékizom-sérülés miatt visszalépett a jövő heti kölni tenisztornától Andy Murray, és akár az is előfordulhat, hogy a 2020-as idény hátralévő részét kihagyja a jobb felkészülés érdekében. Erről még nem döntött a skót játékos, aki eredetileg azt tervezte, hogy Bécsben és Párizsban is ott lesz az indulók között.

Ez nem az első alkalom, hogy Murray kiáll a sokszínűség mellett.

"Láttam egy felmérést a különböző major sportágak angliai szövetségeinek összetételéről. Valami olyasmi jött ki, hogy a 139 tag közül mindössze csak három afroamerikai származású. Ennek mindenképpen meg kell változnia a jövőben, és ezen belül a teniszben is változtatni kell ezeken a dolgokon."

Ami Gauffot illeti, neki 2020-ban nem volt olyan jó éve, mint tavaly, amikor 15 évesen a negyedik fordulóig menetelt Wimbledonban. 

"Ez egy őrült év volt" - mondta Gauff. "A legfontosabb dolog az a számomra, hogy tudom, hogy miben kell fejlődnöm. Tavaly azért is volt egy kicsit könnyebb dolgom, mert még új voltam a touron, most azonban a többiek ismerik már a stílusom. A lényeg az, hogy én is tudom, hol vannak a lyukak a játékomban."

The Telegraph

Hozzászólások