Salakblog - Casper Ruud: Előbb a köszönet Rafának, aztán a kóla, meg egy jó argentin steak
Casper Ruud: Előbb a köszönet Rafának, aztán a kóla, meg egy jó argentin steak
Fotó: Europress/AFP

Casper Ruud: Előbb a köszönet Rafának, aztán a kóla, meg egy jó argentin steak

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/17 17:29
Casper Ruud lett az első norvég teniszező, aki ATP-tornát tudott nyerni, miután a Buenos Airesben megrendezett 250-es verseny döntőjében legyőzte a portugál Pedro Sousát. Az ATPTour.com munkatársa nem sokkal a mérkőzést követően érte utol a fiatal norvég játékost.

Mit jelent számodra, hogy megszerezted az első tornagyőzelmedet?
Csodálatos érzés, és most természetesen kiélvezem a pillanatot. Nagyon nagy dolog megnyerni az első ATP-trófeámat, amely életem eddigi legnagyobb sikere. Most boldog vagyok, de már előre is gondolkodom, ezért igyekszem feltölteni a raktáraimat. Kedden már Rióban játszom, úgyhogy komoly feladat áll előttem, de igyekszem helytállni. 

Dél-Amerikában mindig is jól ment neked. Miért fekszenek neked ezek a versenyek?
A legfontosabb, hogy ezeket a tornákat salakon rendezik, ahol én mindig jól érzem magam. Ez volt idén az első salakos versenyem. Igyekszem kemény pályán is előrelépni, de a salak az egy természetes borítás a számomra. Az itteni közönséget is nagyon szeretem. Rendkívül szenvedélyesek az emberek és nagyon jó a szervezés is. Rióban is hasonló a helyzet, úgyhogy már nagyon várom azt a versenyt is. 

Mennyire segített most, hogy tavaly, Houstonban már játszottál egy döntőt?
Úgy gondolom, hogy segített. Az első döntő mindig nagyon különleges. Tavaly Houstonban Cristian Garin legyőzött engem, úgyhogy ezt a sikert most nagyon akartam. Csodálatos érzés volt, hogy kihasználtam a mérkőzéslabdát, és utána a magasba emelhettem a karomat. Életemben először én lettem a bajnok.

Az, hogy Mallorcára kerültél a Rafael Nadal Akadémiára, mennyit tett hozzá a játékodhoz?
Az egy fantasztikus hely. Egy tökéletes közeg, ha az ember profi teniszező szeretne lenni. Rengeteg segítséget kaptam az edzőktől, sőt még személyesen Rafától is. Ő is részese ennek a sikernek, úgyhogy nagyon sokat köszönhetek neki. Ameddig csak lehet, szeretnék az akadémiájára járni.

ruud2.jpg Fotó: Europress/AFP

Te vagy az első norvég, aki ATP-tornát tudott nyerni. Van közted, és a korábbi világranglista 39. édesapád, Christian Ruud között egyfajta rivalizálás. Vagy ez most akkor már lezárult?
Úgy gondolom, igen. Megdöntöttem a világranglistás rekordját, és most már tornagyőztes is vagyok. Így azt hiszem, nem kell többé föltenni nekem a kérdést, hogy jobb leszek-e majd, mint az apám. Most már csak előre kell néznem, és újabb célokat kitűznöm magam elé.

Úgy kezdted az évet, hogy életedben először legyőztél top 20-as játékosokat az ATP-kupán. Mit jelentett ez neked?
Remek évkezdet volt. Legyőztem John Isnert és Fabio Fogninit, két különböző játékstílussal rendelkező játékost. Ebből mindenképpen önbizalmat merítettem. Az Ausztrál Openen hogy is mondjam... nem szeretem azt a szót, hogy balszerencsés voltam, úgyhogy mondjuk inkább úgy, hogy egy borzasztó szoros meccsen kaptam ki döntő szett tie-breakben. Ez azonban nem vette el a kedvem, mert éreztem, hogy jó formában vagyok, és építkezni akartam tovább a latin-amerikai tornákra.

Hogy ünnepelsz ma?
Még nem tudom. Talán betolok egy kis Coca-Colát, meg egy jó argentin steaket. 

Hozzászólások