Salakblog - Carreno Busta és Goffin legyőzője Djokovic skalpját is akarja
Carreno Busta és Goffin legyőzője Djokovic skalpját is akarja
Fotó: Europress/AFP

Carreno Busta és Goffin legyőzője Djokovic skalpját is akarja

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/06/04 19:10

Marco Cecchinato tegnap folytatta remek salakos idényét azzal, hogy 7:5, 4:6, 6:0, 6:3 arányban legyőzte David Goffint a Garros negyedik körében. És már Novak Djokovic ellen készül. 

A 25 éves palermói úgy van ott a párizsi negyeddöntőben, hogy korábban még főtáblás Grand Slam-meccset sem tudott nyerni.

Az olasz úgy vágott neki az idei salakszezonnak, hogy az addig lejátszott 34 ATP-mérkőzéséből mindössze ötöt tudott megnyerni. A budapesti torna főtáblájára is szerencsés vesztesként került fel, majd végül ő emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

Ami a Garros-szereplését illeti, nem csak a negyedik körben okozott szenzációt Goffin legyőzésével, hanem már a harmadikban is. Szetthátrányból tudott ugyanis fordítani, a 10. kiemelt, tavalyi US Open-elődöntős Pablo Carreno Busta ellen. Ezzel a két bravúrral ő a második olasz Davide Sanguinetti 1998-as wimbledoni negyeddöntője óta, aki bejutott a legjobb nyolc közé egy GS-tornán. 2011-ben Fabio Fognini tudta még ezt megtenni a Garroson. 

"Számomra ez egy álom. Nagyon boldog vagyok, mert az első körben 0-2-es szetthátrányban voltam, aztán egyszerre csak negyeddöntős lettem. David legyőzése, aki a világ egyik legjobb játékosa, óriási dolgot jelent a számomra. Azt pedig már alig várom, hogy Novak Djokovic ellen játszhassak a következő körben."

"Ez életem legnagyobb pillanata. Tényleg olyan, mint egy álom. Ellentétben azzal, ahogy a múltban teniszeztem, most minden pontra odakoncentrálok. Azok után, hogy megvertem Carreno Bustát egész egyszerűen tovább akartam játszani, folytatni akartam a tornát, és most is alig várom már a következő meccset. De a kulcs mindenképpen a Copil elleni első körös fordításom volt."

Egy biztos, Cecchinatónak az égvilágon semmi veszítenivalója sem lesz Djokovic ellen. Még soha nem játszottak egymással, ami egy kis előny lehet az olasznak. Az viszont elég komoly hátrány, hogy a szerb zsinórban a kilencedik Garros-negyeddöntőjére készül, ráadásul egyre jobb formában van. 

Bár hivatalos meccset nem játszottak még egymással, Monte-Carlóban sokat edzettek már együtt. 

"Sokszor ütögettünk Monacóban korábban. Arrafelé edzett, ahol én lakom. Kemény pályán is, salakon is készültünk. Legutóbb az idei monte-carlói versenyt megelőzően."

marcogoffin.jpg Fotó: Europress/AFP

Cikkünk írásának idején még Fabio Fognininek is van esélye, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, noha nem kezdte jól a meccset, és sérüléssel is bajlódott a Marin Cilic elleni negyedik körös meccsén. Persze már az sem mindennapi, hogy két olasz legyen ott a legjobb 16 között a Garroson. Utoljára 1976-ban volt erre példa, akkor Adriano Panatta és Corrado Barazzutti tették ezt meg. Abban az évben előbbi meg is nyerte a tornát.

Győzelmeinek köszönhetően Cecchinato 30 helyet jön majd előre a világranglistán. A verseny előtt a 72. helyen állt, egy hét múlva minimum a 42. lesz.

Djokovic is mondott pár szót leendő olasz ellenfeléről, miután vasárnap legyőzte Fernando Verdascót. 

"Marco számára ez egy új élmény lesz. Nyugodtan, bátran teniszezhet, akár élete meccsét is játszhatja. Gratulálok neki az eddigiekhez, remek tornája van, minden tiszteletet megérdemel. Nagyon komolyan készülök majd ellene."

via
Hozzászólások