Salakblog - Caroline Wozniacki: "Szeretnék a médiában dolgozni, de az edzősködés nem nekem való"
Caroline Wozniacki: "Szeretnék a médiában dolgozni, de az edzősködés nem nekem való"
Fotó: Europress/AFP

Caroline Wozniacki: "Szeretnék a médiában dolgozni, de az edzősködés nem nekem való"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/13 16:24
A korábbi női világelső és a 2018-as Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság győztese, Caroline Wozniacki az idei Australian Open után akasztotta szögre teniszcipőjét és fejezte be fantasztikus pályafutását, miután a torna harmadik körében, döntő szettben vereséget szenvedett a tunéziai Ons Jaburtól.

Az utolsó előtti versenyén, Aucklandben egyik legjobb barátnőjével, Serena Williamsszel párosban is elindult, akivel egészen a döntőig menetelt. A fináléban végül 6:4 6:4 arányban kikaptak a Taylor Townsend, Asia Muhammad amerikai kettőstől.

A négy közös mérkőzés után Wozniacki igazából megbánta, hogy nem játszottak együtt korábban az amerikai klasszissal. Ami a párost illeti Serena oldaláról, ő ezelőtt csak testvérével Venussal játszott női párosban, és néhány alkalommal vegyespárost is vállalt, legutóbb Andy Murray oldalán Wimbledonban. Az aucklandi volt az első torna, ahol nem testvérével indult női párosban. 

000_1NN24G.jpgFotó: Europress/AFP

A dán teniszező nemrég egy interjúban elárulta, hogy mennyire élvezte a versenyt a barátnőjével, aki egy különleges felajánlást is tett neki:

„Nagyon élveztük, fantasztikus volt az egész. Nem is taktikáról, hanem hétköznapi dolgokról beszéltünk a pályán. A végén azt kérdeztük miért nem csináltuk ezt eddig. Serena még azt is mondta, hogy az év hátralévő részében indulhatunk párosban a nagy tornákon” - nyilatkozta Wozniacki a Tennis Channelnek adott interjújában, majd nevetve hozzátette, hogy csak a párosra nem fog edzeni.

A dán teniszező a Tennis Channelnek adott videó-interjújában azt is elárulta, hogy pályafutása végeztével mivel szeretne foglalkozni, ha a világ visszatér a normális kerékvágásba.

„Nagyon imádom a sportot. Szeretnék a jövőben a televízióban dolgozni. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az edzősködés nekem való. Tudom, hogy mit kéne csinálnia egy játékosnak a pályán, de ezt kifejezni nehezen tudom másoknak, nem lennék jó tanító. Emellett néha túl hamar válok türelmetlenné.”  

000_Y07LU.jpgFotó: Europress/AFP

Szöveg: Tigyi József, via 

Hozzászólások