Salakblog - A US Open női döntőjét vezető bíró köszöni szépen, a körülményekhez képest jól van
A US Open női döntőjét vezető bíró köszöni szépen, a körülményekhez képest jól van

A US Open női döntőjét vezető bíró köszöni szépen, a körülményekhez képest jól van

Kálmán Laci ·
2018/09/13 18:25

A székbíró, aki a Naomi Osaka-Serena Williams US Open-döntőt vezette most először beszélt nyilvánosan a finálé óta. Carlos Ramos a portugál Tribuna Expresso című lapnak nyilatkozott röviden. 

"Jól vagyok a körülményekhez képest" - mondta Ramos. "Ez az egész egy nagyon kényes helyzet. A bíráskodás nem olyan, mint egy étlap, nem lehet paneleket kiválasztva bíráskodni, sok egyedi eset van. De ne aggódjanak miattam."

A lap szerint Ramos rengeteg támogató üzenetet kapott családtagoktól, kollégáktól, jelenlegi és egykori játékosoktól. A közösségi médiát igyekezett kerülni, és csak kiegyensúlyozott forrásból származó írásokat olvas az incidenssel kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy a döntő utáni napon nem hagyta el a hotelszobáját annak érdekében, hogy elejét vegye a további problémáknak. 

A Nemzetközi Tenisz-szövetség (ITF) kiállt mellette, ellentétben az amerikai szövetséggel és a WTA-val. Mérkőzésvezető-társai is maximálisan támogatják őt, olyannyira, hogy még azt is fontolgatják, hogy a jövőben bojkottálni fogják Williams mérkőzéseit. 

Érdekes fejlemény, hogy Ramos ténykedik majd a Horvátország-Egyesült Államok Davis-kupa-elődöntőben a hétvégén. Nem tudni, tudatosan esett-e rá a választás, vagy sem. De, ha így is volt, az őt jelölők minden bizonnyal csak azt akarták a döntésükkel érzékeltetni, hogy Ramos ugyan olyan jó bíró most is, mint a Williams-incidens előtt volt. 

Az elődöntőt Zadarban, Horvátországban rendezik. Ha a helyszín New York volna, akkor azért nem teljesen biztos, hogy Ramos fújna. Nem azért természetesen, mert baj lenne vele, inkább a védelme érdekében.

Az amerikai DK-kapitány, Jim Courier elmondta, sajnálja, hogy a fent említett ügy ennyire kiéleződött, és bizonyos mértékig átpolitizálódott, ugyanakkor semmi kétsége afelől, hogy Ramos teljesen korrektül bíráskodik majd. 

(részben via)
Hozzászólások