Salakblog - Bouchard izgatottan várja a Serena elleni mérkőzést
Bouchard izgatottan várja a Serena elleni mérkőzést
Fotó: Europress/AFP

Bouchard izgatottan várja a Serena elleni mérkőzést

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/15 15:47

Eugenie Bouchard és Serena Williams is sikerrel vette az első fordulós akadályt az Ausztrál Openen, ami azt jelenti, hogy a második fordulóban egymás ellen játszanak. A szebb napokat is megélt, bár mostanság ismét biztatóbb formát mutató kanadai örül a lehetőségnek, úgy fogalmazott: mindenki azért utazik a nagy versenyekre, hogy megküzdhessen a legjobbakkal.

2014-ben épp az Ausztrál Openen hívta fel magára először a figyelmet Bouchard, amikor - kedvező sorsolását is kihasználva - elődöntőbe jutott az év első Grand Slam-tornáján. Jó szereplését később is folytatta, a Roland Garroson négy közé jutott, Wimbledonban pedig lejátszotta élete első GS-döntőjét. Az évet a top 10-ben zárta, így jövője fényesnek tűnt. Azóta viszont nem sok sikerben volt része.

Teljesítménye 2014 óta rohamosan romlott, olyannyira, hogy tavaly már a 193. helyig visszacsúszott a világranglistán. Úgy tűnik, ezzel elérte a mélypontot, mert azóta visszaküzdötte magát a top 100-ba, jelenleg a 79. helyen rangsorolják. Erre a szezonra Maria Sharapova korábbi edzőjével, Michael Joyce-szal készült, és kettejük együttműködésének is látszódnak az eredményei, Bouchard rég nem volt ennyire jó formában év elején. 

A 24 éves kanadai sima győzelemmel kezdett Ausztráliában, első körben 6:1, 6:2-re nyert Peng Shuai ellen. Hozzá hasonlóan Serena Williamsnek sem kellett megizzadnia, az amerikai klasszis 49 perc alatt letudta a maga mérkőzését Tatjana Maria ellen. Ez volt egyébként Williams első hivatalos mérkőzése (a Hopman-kupán már láthattuk pályán) a tavalyi US Open-döntő óta, de arról a mérkőzésről most nem nyilatkozott a sajtónak.

000_1C88E5.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nagyon izgatott vagyok. Ezért játszunk a nagy tornákon, hogy összecsapjunk a legjobb játékosokkal" - utalt Bouchard a Serena elleni mérkőzésre. "Ő minden idők legjobbja, ezért óriási dolog, hogy egy pályán lehetek majd vele, és összemérhetem a tudásom az egyik legjobb teniszezővel. Lehet, hogy most csak top 20-as játékos, de számomra ő mindig az első helyen áll. Csodálom benne, hogy ennyire hosszan el tudta nyújtani a pályafutását, hogy mennyire hosszú időn keresztül dominálta a teniszt, és hogy hányszor tudott visszatérni a sérülései, vagy épp most a terhességét követően. Nem szeretném túldicsérni őt, hiszen két napon belül játszanom kell ellene, de nagyon szeretem."

Bouchard elismerte, hogy volt időszak, amikor nem élvezte a teniszt, most azonban más a helyzet. "Élvezem az edzéseket és a mérkőzéseket is. Ez a legfontosabb dolog, mert voltak olyan pillanataim, amikor ez nem volt igaz. Valahol mélyen hittem magamban és a játékomban. Még mindig elég fiatal vagyok, van egy kis időm a teniszben. Úgy döntöttem, mindent beleadok és meglátjuk, hogy alakul."

Természetesen Serenát is megkérdezték, mit gondol a következő ellenfeléről. "Nagy meccsre számítok, mert most igazán jól játszik. Mindent jól csinál, örülök annak, hogy nem fejezte be. Az emberek már leírták őt, azonban ez sem vette el a kedvét" - mondta az amerikai. Eddigi két mérkőzésüket Serena nyert meg, az utolsón ráadásul nagyon simán, 6:1, 6:1-re győzött a WTA-világbajnokság csoportkörében. 

via independent

Hozzászólások