Salakblog - Becker szerint elég volt a kamuból, ideje, hogy a fiatalok mutassanak végre valamit 
Becker szerint elég volt a kamuból, ideje, hogy a fiatalok mutassanak végre valamit 
Fotó: Europress/AFP

Becker szerint elég volt a kamuból, ideje, hogy a fiatalok mutassanak végre valamit 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/11 20:31
Boris Becker egyfelől méltatta a három nagyot, Roger Federert, Rafael Nadalt és Novak Djokovicot, ugyanakkor kritizálta a a fiatalokat. A német legendának elsősorban a 28 év alattiak hozzáállásával van problémája. 

Nadal megszerezte 12. Roland Garros-címét, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy a legutóbbi 10 Grand Slamet kivétel nélkül a nagy hármas tagjai nyerték.

Juan Martín del Potro, Kevin Anderson, Marin Cilic és Stan Wawrinka még azok, aki 2017. eleje óta legalább a fináléig eljutottak, azonban ők is mind elmúltak már 28 évesek.

Az üdítő kivétel a most 25 éves Dominic Thiem, aki két döntőben is ott volt, igaz, mindkettőt elvesztette. 

"Van egy olyan mentalitás, amellyel a fiatalok nem rendelkeznek, a három nagy azonban igen" - mondta Becker. "Itt most nem tenyeresekről van szó, meg állóképességről, hanem egy olyan hozzáállásbéli különbségről, mely eldönti, hogy valaki meg tud nyerni egy nagy tornát vagy sem."

"Nemrég olvastam egy statisztikát, mely szerint Thiem az egyetlen 28 év alatti játékos a férfi mezőnyben, aki már játszott GS-döntőt... Ez nincs rendben így, ez nem túl hízelgő a fiatal generáció tagjaira nézve. És most ne jöjjön nekem senki azzal, hogy a másik három a túlságosan jó. Igenis meg kell kérdőjeleznünk a fiatalok kvalitásait és mentalitását, mert ez így egyszerűen felfoghatatlan."

Becker úgy véli, hogy a következő nemzedéknek igenis le kellene tudnia győzni Rogeréket még az előtt, hogy azok kiöregednének.

"Persze előbb-utóbb túl öregek lesznek már, ez nyilvánvaló. De az ember azt akarja látni, ahogy az utánuk jövők átveszik tőlük a stafétát még akkor, amikor Rafáék erejük teljében vannak. Azt akarjuk látni, ahogy Stefanos és Dominic megveri őket, amikor ők még abszolút versenyképesek."

"Lesz majd egy nagy pillanat, amikor Novakék majd visszaesnek és a fiatalok kerülnek reflektorfénybe. Ekkor majd mindenki azt kérdezi tőlük, 'Kik vagytok? Elég jók vagytok, hogy hátatokon vigyétek a sportot? Vagy csak kamu volt az egész?' "

via tennis365

Hozzászólások