Salakblog - „Becker negatívan hatott Djokovicra a Garros döntő alatt”
„Becker negatívan hatott Djokovicra a Garros döntő alatt”
Fotó: Europress/getty

„Becker negatívan hatott Djokovicra a Garros döntő alatt”

Kálmán LaciKálmán Laci
2015/06/10 16:44

Bogdan Obradovic, a szerb Davis Kupa csapat kapitánya elemezte Novak Djokovic Garros döntőbeli vereségének okait. A mester elsősorban a világelső stábját okolja, köztük is leginkább Boris Beckert.

„A csapata egyértelműen negatív energiákat sugárzott felé, ami nagyban befolyásolta a meccs végeredményét. Nagyon nem volt jó, hogy Becker arca csalódottságot és érdektelenséget mutatott. Boris nem jól reagált a helyzetre és nem nyújtott kellő támogatást Djokovicnak. Ismerve Novákot, nagyon fontos, hogy a megfelelő gesztusokat közvetítsük felé, amik segítségével motiválni tudja saját magát. Teljesen egyértelmű, hogy Becker ezt most nem tudta megtenni.”

Obradovic azt is elmondta, hogy szerinte kellett, hogy történjen valami Marian Vajda és Becker között, mert a szokásostól eltérően nem egymás mellett ültek. „Úgy gondolom, valami probléma van Novak csapatában. Nem tudom, mi a gond, de valaminek történnie kellett.”

A szerb mester azt is hozzátette, hogy szerinte túl sokan vannak már Djokovic körül. „Mondtam is viccesen, hogy akkor már miért nem alkalmaz egy szaxofontanárt is, hisz úgyis szereti azt a hangszert. A túl sok ember túl sokféle dolgot mond neki, amik közül nehéz választani.”

Obradovic a döntőt értékelve elmondta, hogy „Novak félgőzzel játszott. Amint Wawrinka emelt a színvonalon, minden sokkal nehezebbé vált számára.”

A kapitány azonban optimista a következő Grand Slam tornát illetően. „Wimbledon teljesen más történet, mint Párizs. Ott rövid pontokat játszanak, max 4-5 ütésből befejezik, ami kedvez Nováknak. Kevesebb energiát fog elpazarolni, mint a Garroson, ami sokkal inkább igénybevevő fizikálisan. Biztos vagyok benne, hogy Novak kellő energiával vág majd neki Wimbledonnak.”

Azt, hogy Becker milyen energiákat közvetített a döntő alatt, valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, az meg, hogy tényleg van-e valami gond a stábon belül, vagy csak fogni kellett valamire a vereséget, még akár ki is derülhet az elkövetkezendő időszakban.

(Forrás: tennisworldusa)

Hozzászólások