Salakblog - "Steffi Graf a királynőnk, de Serena Williams minden idők legjobbja"
"Steffi Graf a királynőnk, de Serena Williams minden idők legjobbja"
Fotó: Europress/AFP

"Steffi Graf a királynőnk, de Serena Williams minden idők legjobbja"

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/21 13:22
Serena Williams szeptemberben lesz 39 éves, de Boris Becker szerint ez nem fogja őt megakadályozni abban, hogy további Grand Slam-címeket szerezzen, amennyiben tényleg ez a célja. A német legenda egyebek mellett erről is beszélt a Laureus oldalán megjelent interjúban.

Williams 23 GS-trófeájával az open éra legeredményesebb játékosa, és már jó ideje egy major-győzelemre van Margaret Court 24 címet számláló abszolút rekordjától. 

Az amerikai a 2017-es Ausztrál Openen, már várandósan szerezte eddigi utolsó nagy győzelmét. Bár a szülési szabadságról való visszatérése óta négy alkalommal is döntőt játszhatott, újabb major-címet azóta nem sikerült nyernie.

Becker úgy látja, Williams még mindig elég jó ahhoz, hogy nyerjen, de azt hozzátette, hogy a fiatalok már "nem a neve ellen játszanak", amikor pályára lépnek ellene. Már nem félnek úgy, mint korábban. 

"Hogy be tudja-e állítani Court rekordját? Túl van már a harmincon és büszke édesanya. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretne játszani az idei US Openen. Minden idők legjobb női teniszezőjének tartják őt, és szerintem meg is érdemli ezt a címet."

"Én, németként továbbra is azt gondolom, hogy Steffi Graf a királynőnk, de Serena egyértelműen a legnagyobb. Az is igaz persze, hogy a számokat nézve jelenleg Margaret Court a legsikeresebb. Azt is tegyük azonban hozzá, hogy az ő idejében a négy major közül hármat füvön játszottak, és ha valaki komfortosan mozgott azon a borításon, könnyebb volt neki győzelmeket szereznie."

Steffi Graf, Serena Williams,Steffi Graf, Serena Williams, Fotó: Twitter

"Biztos vagyok benne, hogy Serena el akarja érni a 24-et, szerintem ezért játszik. Úgy gondolom, ő egy példakép lehet az összes profi sportoló édesanya számára. Én úgy látom, hogy amíg ő játszani akar, megvan a lehetősége, hogy nyerjen. Ha elég jó ahhoz, hogy döntőt játsszon, akkor elég jó ahhoz is, hogy nyerjen."

"Tegyük persze hozzá, hogy eközben a fiatalok sem fognak tétlenül nézelődni. Ha valaki egyszer döntőbe jut, akkor nem a név ellen játszik, hanem a trófeáért. Ez volt a helyzet tavaly a US Open döntőjében Bianca Andreescu, valamint Wimbledonban Simona Halep esetében is. Nem nézték, kivel állnak szemben, a győzelemre mentek."

Laureus

Hozzászólások