Salakblog - Bautista Agut szerint Nadal már 16 évesen megmutatta, mekkora bajnok lesz belőle
Bautista Agut szerint Nadal már 16 évesen megmutatta, mekkora bajnok lesz belőle
Fotó: Europress/AFP

Bautista Agut szerint Nadal már 16 évesen megmutatta, mekkora bajnok lesz belőle

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/12/12 11:41
Roberto Bautista Agut is ott lesz Spanyolország csapatában a január eleji ATP-kupán. A spanyolok a B csoportba kerültek Japán, Grúzia és Uruguay mellé. Az ATPTour.com munkatársa egyebek mellett a kezdetekről, a hazájáról és Rafael Nadalról is kérdezte a világranglista kilencedik helyén álló spanyolt. 

Melyek a legkorábbi emlékeid a tenisszel kapcsolatban?
Emlékszem, kiskoromban folyton a teniszklubban voltam, szinte minden napot ott töltöttem. A szüleim leraktak ott reggel 9-kor, és este 9-kor jöttek értem. Imádtam. Szinte egész nap csak játszottam a haverjaimmal. 

Mennyire volt fókuszban a tenisz a gyerekkorodban?
Ötévesen kezdtem játszani, és 14 éves koromig párhuzamosan nyomtam a focival. Ezt követően azonban már csak a teniszre koncentráltam.

Kik voltak azok a spanyol játékosok, akikre leginkább felnéztél?
Gyerekkoromban nagyon sokat néztem teniszt a tévében, és iszonyatosan csodáltam a spanyol játékosokat. Néztem Juan Carlos Ferrerót és David Ferrert is, de oda voltam Carlos Moyáért, Sergi Brugueráért és Rafael Nadalért is. Minden spanyol játékosra felnéztem.

Mi volt bennük a különleges?
Szeretem a teniszt, és különösen szeretem azokat a játékosokat, akik a hazájukért is pályára lépnek. Nagy élmény volt nézni őket.

Az ATP-kupával kapcsolatban van valami, ami miatt különösen izgatott vagy?
Amiatt mindenképp, hogy most először rendezik meg ezt a tornát Ausztráliában és Rafa is, én is pályára lépünk majd. Remélem, jól megy majd a csapatnak, és játszunk egy remek tornát.

Emlékszel mikor találkoztál először Rafával?
Igen, akkor amikor U18-ban játszottunk együtt a spanyol bajnokságban. Ő 16 volt akkor, én 14. Én már tudtam, ki ő, elég sok mindent hallottam már akkor róla. Emlékszem, otthagyta a tornát, hogy elindulhasson a wimbledoni juniorversenyben. Nem tudom, megnyerte-e a tornát, vagy hogy döntőzött, de azt tudom, hogy már akkor megmutatta, mekkora bajnok lesz belőle.

Mi a legkülönlegesebb abban, hogy az ember egy csapat tagja?
Mindig jó móka csapatban játszani. Ott voltam a Laver-kupán is, mely remek bizonyítéka annak, hogy mennyi érzelem szabadul föl egy ilyen versenyben. 

agut3.jpg Fotó: Europress/AFP

Ki a legviccesebb spanyol játékos?
Marc Lopez. Mindig nagyon nyitottan közeledik mindenkihez, és szinte sosem beszél komolyan.

Ha vesszük az összes spanyol játékost, és lenne valami, amit megkaphatnál az egyiküktől, akkor melyik ütés, melyik tulajdonság lenne az, és kitől?
Moya szervája, David Ferrer lábai, küzdőszelleme és bátorsága, Rafa tenyerese és Ferrero fonákja.

Mi az a három dolog, amit leginkább szeretsz Spanyolországban?
Az időjárás, az emberek kedvessége és a kaja.

Amikor távol vagy az otthonodtól, mi hiányzik a legjobban?
Az egyik az pont az ételek. Természetesen a családom és a barátaim. Nem könnyű olyan sokat utazni, mint amennyit nekünk kell. Persze nagyon jó, amikor újra otthon lehetek, olyankor mindig feltöltődöm. 

ATPTour.com

Hozzászólások