Salakblog - Barty: "Elszánt vagyok, hisz van még egy csomó játékos, akiket le akarok győzni"
Barty: "Elszánt vagyok, hisz van még egy csomó játékos, akiket le akarok győzni"
Fotó: Europress/AFP

Barty: "Elszánt vagyok, hisz van még egy csomó játékos, akiket le akarok győzni"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/25 18:29
Ashleigh Barty fantasztikus évet fut. Megszerezte pályafutása első Grand Slam-győzelmét, világelső lett és Fed-kupa-döntőbe vezette hazája válogatottját. Bár még csak a szezon felénél járunk, az ausztrál értékelt egy kicsit, egyszersmind előre is tekintett a US Openre. 

"Elképesztő utazásban van részem a csapatommal együtt. Ráadásul minden hihetetlenül gyorsan történt" - mondta Barty a Brisbane-ben tartott sajtótájékoztatóján.

"Voltak terveink és céljaink erre az évre vonatkozóan. Például az, hogy betörjek a top 10-be, ami már szintlépés lett volna a számomra. Ehhez képest világelső lettem, ráadásul hihetetlenül gyorsan. Iszonyú keményen dolgoztunk, hogy mindezt elérjem, de ezzel együtt borzasztóan élveztem is ezt az utat. A következő kihívás, hogy még tovább fejlődjek, és, hogy megpróbáljak a csúcson maradni addig, ameddig csak tudok."

Bár belekóstolt a sikerbe, az eltökéltségéből mit sem veszített. Továbbra is rendkívül motivált, hogy újra és újra átírja az ausztrál sporttörténelmet.

"Elszántabb vagyok és éhesebb a sikerre, mint valaha. Megpróbálok egyre jobb és jobb lenni, hisz még rengeteg játékos van a mezőnyben, akiket meg akarok verni."

Barty Brisbane-ben jelentette be, hogy ott indítja a 2020-as szezont. Alig várja már, hogy újra hazai földön teniszezhessen. 

barty5.jpg Fotó: Europress/AFP

"Végre újra a saját ágyamban alhatok, a saját udvaromban teniszezhetek, és remélhetőleg telt házas stadionban játszhatok. Bízom benne, hogy rengeteg gyerek is megnézi majd a meccseimet."

Barty legközelebb az augusztus 5-én kezdődő torontói tornán versenyez majd, de a fő célja természetesen az év utolsó GS-versenye, a US Open. New Yorkban tavaly egyesben a negyedik fordulóig jutott, párosban pedig Coco Vendeweghe partnereként győzni tudott. 

ubitennis

Hozzászólások