Salakblog - Bali
Bali

Bali

Szántó PetraSzántó Petra
2009/11/04 10:01

Bár a világbajnokságnak már vége, érdekeltek vagyunk a kisvébén, a Balin megrendezésre kerülő Bajnokok Tornája versenyen, ahol két magyar lány is szerepel. A versenyre automatikusan 10 olyan teniszező kvalifikálhatta magát, akik idén nyertek legalább egy 220 ezer dollár összdíjazású tornát, ezen kívül két további tornagyőztes szabadkártyát kapott.

A 12 résztvevőt 4 csoportba osztották, ezekben a csoportokban van egy-egy kiemelt (Bartoli, Stosur, Wickmayer és Lisicki), a többieket hozzájuk sorsolták. A körmeccsek után a 4 csoportelső játssza majd a két szombati elődöntőt, vasárnap pedig jön a döntő.

A legjobb magyar teniszező, Czink Melinda, aki a 38. helyen áll a világranglistán, Québec City-ben aratott tornagyőzelmével jutott ki Balira,  a D csoportba került Lisickivel és Rezaijal. Melinda mindkét ellenfelét legyőzte már egyszer, igaz, mindkettejüktől ki is kapott egyszer.

A 42. helyen álló Szávay Ági emlékezetes, budapesti tornagyőzelmével jutott ki a kisvébére, a B csoportba került, ahol nem lesz könnyű dolga a 13. Stosur és az idén két tornát is nyerő Martínez Sanchez ellen. Utóbbival még nem játszott Ági soha, Stosurt viszont tavaly New Havenben legyőzte.

Az A csoportban Bartoli Peerrel és Rybarikovával küzd, a C csoportban pedig Wickmayer ellenfelei Medina Garrigues és Date Krumm lesznek.

Ági szerdán lép pályára, Stosurral az utolsó meccset játsszák. Az előttük lévő Rybarikova-Bartoli meccs magyar idő szerint délelőtt fél 12 előtt biztosan nem kezdődik, úgyhogy várhatóan a kora délutáni órákban kerül sor Ági és Sam meccsére. Melinda csütörtökön a második meccset vívja Rezaijal, a program magyar idő szerint reggel 7 órakor kezdődik, úgyhogy 8-fél 9 tájékán már érdemes nézegetni az eredményjelzőt.

abalibali1bali2bali3bali4bali5bali6bali7bali8

Hozzászólások