Salakblog - Babosék nem tudták megvédeni a címüket az Ausztrál Openen
Babosék nem tudták megvédeni a címüket az Ausztrál Openen
Fotó: Europress/AFP

Babosék nem tudták megvédeni a címüket az Ausztrál Openen

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/25 08:32

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic címvédő kettőse 6:3, 6:4-re kikapott az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének pénteki döntőjében az ausztrál Samantha Stosurtól és a kínai Zhang Shuaitól.

A helyi idő szerint 16.10 órakor, kellemes 29 fokban kezdődő pénteki találkozó egy 12 perces gémmel indult, melyben Stosur négy bréklabdát hárítva hozta az adogatását, majd Babos könnyedén nyerte a sajátját. Elsőként Zhang bizonytalanodott el, a magyar-francia kettős brékelőnnyel 3:1-re elhúzott, ám utána hullámvölgybe került. 

Stosur szemlátomást nagyon izgult, sorra ütötte a kettős hibákat, de Zhang remekül mozgott az alapvonalon, a túloldalon pedig Babos, majd Mladenovic is elvesztette a szerváját. Az ellenfél így sorozatban öt játékot nyert, amikor a közönségkedvenc ausztrál némi nehézségek árán kiszerválta az 50 perces szettet (3:6).

A folytatásban 3:3-ig fej fej mellett haladt a két duó, amikor Mladenovic elbukta az adogatójátékát. Nem sokkal később Stosurra hárult a feladat, hogy hatodszor is hozza az adogatását. Noha Babosék egyszer még eljutottak bréklabdáig, az ausztrál teniszező a fontos pillanatokban nem hibázott, így végül a rivális nyerte meg a mérkőzést, amely 1 óra 35 percig tartott.

"Gratulálok az ellenfélnek, remekül játszottak, és biztos vagyok benne, hogy még sok nagy meccsük lesz" - mondta a díjátadó ünnepségen a magyar játékos. "Köszönöm, Kiki, hogy újra együtt játszhattam veled, nagyszerű a kapcsolatunk, de ez nem az én napom volt, bocsánat érte. Jövőre visszatérünk!" - tette hozzá. 

Francia partnere közölte, akkor is szeret Babossal játszani, amikor elvesztenek egy Grand Slam-döntőt, mert ez egy örök barátság közöttük.

A 25 éves, 2017-ben és 2018-ban is WTA-világbajnok Babos ötödik felnőtt Grand Slam-döntőjében negyedszer maradt alul.

Eredmény, női páros, döntő:
Samantha Stosur, Zhang Shuai (ausztrál, kínai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4

MTI

Hozzászólások