Salakblog - Babosék negyeddöntősök
Babosék negyeddöntősök
Fotó: Europress/AFP

Babosék negyeddöntősök

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/21 08:52

Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének nyolcaddöntőjében.

Babosék ellenfele a belga Kirsten Flipkens és a svéd Johanna Larsson volt, akiket két szettben győztek le vasárnap, a találkozó 1 óra 10 percig tartott.

A magyar, francia duó csak a nyitójátékot követően volt hátrányban, ám ezután háromszor is elvette ellenfele adogatását, és 33 perc alatt nyerte az első játszmát. A folytatásra feljavult Flipkens és Larsson kettőse, amely 4:3-ig rendre hozta a szerváját. Babos és Mladenovic azonban 4:4 után "semmire" brékelt, majd saját adogatását is 0-ra hozta.

"Boldog vagyok a mai meccset illetően, mindenre találtunk megoldást. Nagyon jól kommunikálunk Kikivel, szerintem folyamatosan javul a játékunk" - nyilatkozta honlapján Babos. "Mindig meg tudjuk oldani a nehezebb helyzeteket, úgy érzem, léptünk egy szintet a tavalyi US Open óta. Javul a teljesítményünk, jól meg tudjuk beszélni, hogy miben vagyunk erősek és miben kellene még javulnunk. Ezek alapján lépkedünk folyamatosan előre" - tette hozzá.

A címvédő kettősre a negyeddöntőben a 9. helyen kiemelt amerikai Raquel Atawo és szlovén Katarina Srebotnik duója vár.

Eredmény (páros, nyolcaddöntő):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 13.) 6:1, 6:4

MTI

Hozzászólások