Salakblog - Babosék nagy csata után a döntőben
Babosék nagy csata után a döntőben
Fotó: miamiopen.com

Babosék nagy csata után a döntőben

HosszabbitásHosszabbitás
2016/04/01 23:51

Nagy küzdelem után Babos Tímea és Yaroslava Shvedova duója bejutott a női párosverseny döntőjébe a Miamiban zajló tenisztornán.

A negyedik helyen kiemelt magyar, kazah kettős a pénteki elődöntőben a Margarita Gazparjan, Monica Niculescu orosz, román párost győzte le döntő rövidítésben. Az első szettben Babosék 3:5-ről nyertek 50 perc alatt. A rivális páros a második játszma elején brékelt, és ezt az előnyét végigvitte. A döntő rövidítésben az orosz, román kettős már 5-2-re, 7-4-re és 8-5-re is vezetett, ám az utolsó öt pontot a magyar, kazah páros nyerte, és így 1 óra 41 perc alatt diadalmaskodott.

Babosék döntőbeli ellenfele a harmadik helyen kiemelt Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh és a nyolcadikként rangsorolt Hszü Ji-fan, Cseng Szaj-szaj kínai kettős párharcának továbbjutója lesz.

A magyar játékos egyesben a nyolcaddöntőig jutott Miamiban, ott a második helyen kiemelt német Angelique Kerbertől kapott ki.

WTA-torna, Miami (6 134 605 dollár, kemény pálya)

páros, elődöntő

Babos Tímea, Yaroszlava Shvedova (magyar, kazah, 4.)-Margarita Gazparjan, Monica Niculescu (orosz, román) 7:5, 4:6, 10-8

(MTI)

 

Hozzászólások