Salakblog - Babos Timi a Chatrier-n!
Babos Timi a Chatrier-n!
Fotó: Europress/AFP

Babos Timi a Chatrier-n!


2016/05/25 21:41

Elkészült a Roland Garros csütörtöki menetrendje, és bár erről az eseményről (mármint a menetrend elkészültéről) nem szoktunk külön megemlékezni, most azonban kivételt teszünk, mert nagy okunk van az örömre: a jelenlegi legjobb magyar teniszező, Babos Tímea ugyanis a Philippe-Chatrier-n lép pályára, ráadásul a játéknap utolsó, azaz papíron legkiemeltebb meccsén!

Timi persze alapvetően (egyelőre) nem saját jogán került a legnagyobb pályára, azt, hogy ott játszhat, elsősorban holnapi ellenfelének köszönheti - a magyar lányt egykori párospartnerével, a 26. kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Kristina Mladenoviccsal hozta össze a sorsolás, ami azt jelenti, hogy a tavalyi, wimbledoni, Serena Williams elleni centerpályás mérkőzés után egy másik Grand Slamen is pályára léphet egyesben a legnagyobb arénában.

Előtte olyan nagyságok lépnek majd pályára holnap a Chatrier-n, mint Rafael Nadal vagy Jo-Wilfried Tsonga, és a dolog nagyságát jelzi, hogy - többek között Timi miatt - a Lenglen-ra szorult mind a férfi, mind a női világelső, azaz Novak Djokovic (ellenfele Steve Darcis lesz) és Serena Williams (Teliana Pereirával játszik), de utánuk ott lép majd pályára Venus Williams is.

Ha Timi továbbjut Mladenovic ellen, akkor amellett, hogy nagyon szomorúvá fogja tenni a közönséget (kíváncsian várjuk, Babos hogy viseli majd el a hazai közönség nem mindig sportszerű (ellen)szurkolását), szinte biztos, hogy két nap múlva megint a centeren játszhat majd - vélhetően Serena Williams ellen.

Hozzászólások