Salakblog - Babos Tímea szetthátrányból verte szlovén ellenfelét Acapulcóban
Babos Tímea szetthátrányból verte szlovén ellenfelét Acapulcóban
Fotó: Europress/AFP

Babos Tímea szetthátrányból verte szlovén ellenfelét Acapulcóban

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/27 08:12

Babos Tímea bejutott a második fordulóba a 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású acapulcói keménypályás tenisztorna női versenyében.

A világranglistán 110. magyar játékos a szlovén Dalila Jakupoviccsal (82.) találkozott az első fordulóban, és szetthátrányból fordítva, 2 óra 27 perces csatában diadalmaskodott - a torna honlapja szerint.

"Nagyon hosszú és sok energiát igénylő találkozón vagyok túl. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok topformában, de küzdöttem ezerrel, próbáltam okosan játszani. Jól szerváltam, rengeteget mozogtam. Természetesen most maga a győzelem a legfontosabb, ennek nagyon-nagyon örülök" - írta honlapján a 25 éves versenyző.

Kifejtette, hogy Acapulcóban későn kezdődnek a mérkőzések, és ez meghatározza a pályán kívüli életet is. "Mindent picit későbbre időzítünk, mint a szokásos, például az étkezések is elcsúsznak. De élvezem az itteni körülményeket, hiszen remek helyen versenyzünk" - nyilatkozta a magyar játékos, aki a nyolcaddöntőben a hetedik helyen kiemelt Cseng Szaj-szajjal csap össze, magyar idő szerint 23 órakor.

A szintén 25 éves kínai teniszező 40. a világranglistán, és két WTA-tornát nyert. Eddigi egyetlen találkozójukon, 2014-ben Tiencsinben 7:5, 6:4-re legyőzte Babost.

A soproni teniszező párosban - Jani Réka oldalán - az első fordulóban búcsúzott.

Eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea-Dalila Jakupovic (szlovén) 5:7, 6:4, 6:4

(MTI)

Hozzászólások