Salakblog - Babos Tímea hat hónap után lecserélte horvát edzőjét
Babos Tímea hat hónap után lecserélte horvát edzőjét
Fotó: Europress/AFP

Babos Tímea hat hónap után lecserélte horvát edzőjét

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/02 17:41
Babos Tímea közösségi oldalán bejelentette, hogy szerződést bontott a horvát Nickola Horvattal, aki tavaly szeptemberben került a magyar teniszező szakmai stábjába. Babos a döntést azzal indokolta, hogy a közös munka során kiderült, nem passzolnak egymás mellé, ugyanakkor sok sikert kívánt a szakembernek. Arról egyelőre nincs hír, ki veszi át Horvat helyét.

"Nehéz döntést hoztam az elmúlt napokban: edzőmmel, Nick Horvattal a szakítás mellett döntöttünk. Nick egy rendkívüli ember, minden tiszteletem az övé, edzőként és emberként is megérdemli, de sajnos kiderült, hogy nem passzolunk össze. Személyében egy remek edzőt és egy csupaszív embert ismertem meg; az együtt töltött időre mindig szívesen fogok visszaemlékezni (AO-páros döntő például)" - olvasható a magyar játékos szombati Facebook-posztjában.

Horvat 2006 és 2008 között segédedzőként és ütőpartnerként segítette a korábbi top 10-es játékos, Mario Ancic pályafutását, 2007-ben pedig hazája Hopman-kupa-csapatának volt a kapitánya. A szakember 2008 és 2013 között hazája szövetségében dolgozott a junior válogatott élén, és többek között Borna Coricot is segítette. A 2016-os és 2017-es szezonban Donna Vekic edzője volt, akivel a világranglista 109. helyéről a karriercsúcsot jelentő 45. pozícióig lépett előre.

Egyéniben 54. helyen állt Babos, amikor elkezdték a közös munkát Horvattal, azóta viszont a 110. helyig csúszott a világranglistán. Ebben az időszakban két mérkőzést tudott egyesben megnyerni, emellett viszont nyolcszor is vesztesként hagyta el a pályát. Párosban megmaradt a jó formája, a WTA-vébét megnyerte, az Ausztrál Openen pedig döntős volt Kristina Mladenovic oldalán, de Babos többször hangsúlyozta, hogy szeretne az egyesben is jó eredményeket elérni, így érett a döntés. 

Hozzászólások