Salakblog - Babos rosszul lett, feladta az első mérkőzését Huahinban
Babos rosszul lett, feladta az első mérkőzését Huahinban
Fotó: Europress/AFP

Babos rosszul lett, feladta az első mérkőzését Huahinban

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/29 15:29

Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a thaiföldi Huahinban zajló 250 ezer dollár (69,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornától, miután kedden a második játszmában feladta a szlovén Tamara Zidansek elleni mérkőzését.

A magyar játékos (a világranglista 65. helyezettje) az első gémben rögtön három bréklabdához jutott, de végül az adogató szlovén teniszező (74.) került előnybe, aki 28 percnyi játékot követően megnyerte a nyitó szettet. Babos az elbukott játszma után rosszulléte miatt ápolást kért, a rövid kényszerszünet után folytatta a játékot.

A második szettben a magyar teniszező megnyerte ugyan az első adogatójátékát, de Zidansek 2:1-es vezetését követően ismét brékelőnyhöz jutott, ami után Babos feladta a mérkőzést. A magyar teniszező honlapján az áll, "betegség és szédülés miatt nem tudta befejezni első mérkőzését."

Babos Facebook-oldalán további részletek is kiderültek. "Sajnos tegnap egész éjjel hánytam, rettentően fáradt, kimerült vagyok. Nagyon sajnálom a versenyt, fantasztikus a hely és címvédőként jöttem, készen álltam a harcra, de ma szélmalom harcot vívtam, esélyem sem volt" - írta.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Tamara Zidansek (szlovén)-Babos Tímea 6:0, 3:1-nél Babos feladta

MTI

Hozzászólások