Salakblog - Babos: Nem hittem volna, hogy Stephens ennyire stabil lesz
Babos: Nem hittem volna, hogy Stephens ennyire stabil lesz
Fotó: Europress/AFP

Babos: Nem hittem volna, hogy Stephens ennyire stabil lesz


2019/01/16 09:02

Babos Tímea számára egyesben véget ért az Ausztrál Open, miután 1 óra 37 perces mérkőzésen, két szettben kikapott az 5. helyen kiemelt amerikai Sloane Stephenstől a torna második fordulójában.

Ha csak az eredményt nézzük, akár egyoldalúnak is tűnhet a mérkőzés, valójában viszont Stephensnek keményen kellett küzdenie a győzelemért. Erre a meccs utáni sajtótájékoztatón az amerikai klasszis is kitért: "Nem volt könnyű a meccs. Mindig nehéz játszani jól szerváló játékosok ellen, ezért elégedett vagyok a teljesítményemmel" - mondta Stephens.

Babos próbált agresszíven játszani az alapvonalról rettentő stabil ellenfél ellen, de ez a felfogás ezúttal nem bizonyult kifizetődőnek. Nyerők tekintetében nem volt nagy különbség a két játékos között (Stephens kettővel ütött többet), viszont a ki nem kényszerített hibák tekintetében jelentős volt a differencia: Babos 44-et ütött, míg a korábbi US Open-bajnok csak 21-et.

A női párosban címvédő Babos főleg az adogatásaival szenvedett nagyon, első szervái mögött csak 60%-ban nyerte meg a pontokat, a másodikok után pedig 21%-ban. Összesen ötször bukta el az adogatását, ugyanakkor árulkodó adat, hogy Babos 18 (!) bréklabdát hárított a találkozón, ami arra is magyarázat lehet, hogy a simának tűnő eredmény ellenére miért húzódott el ennyire a meccs.

"Nem hittem volna, hogy Sloane ennyire stabil lesz, minden labdamenet minimum tíz ütésből állt, hihetetlenül nehéz megnyerni ellene a pontot. Ha visszafogom magam, ő gyorsít, ha pedig megütöm a labdát, benne van a rizikó. Nem ad könnyű labdát, elképesztő" - mondta Babos a Nemzeti Sportnak, majd azt is hozzátette, a vereség ellenére nincs elkeseredve a páros és a vegyes páros előtt.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea-Sloane Stephens (amerikai) 3:6, 1:6

MTI + Hosszabbítás

Hozzászólások