Salakblog - Babos még mindig nem hiszi el, hogy ismét páros vb-t nyert
Babos még mindig nem hiszi el, hogy ismét páros vb-t nyert
Fotó: Europress/AFP

Babos még mindig nem hiszi el, hogy ismét páros vb-t nyert

HosszabbitásHosszabbitás
2018/10/29 09:38
Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a címvédő Babos Tímea és partnere, a francia Kristina Mladenovic nyerte meg a hétmillió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban 6:4, 7:5-re legyőzte az első helyen kiemelt cseh Barbora Krejcikovát és Katerina Siniakovát.

Babos Tímea megvédte címét a WTA-világbajnokságon | Hosszabbítás

A címvédő Babos Tímea és idei partnere, a francia Kristina Mladenovic nyerte meg a hétmillió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban 6:4, 7:5-re legyőzte az első helyen kiemelt cseh Barbora Krejcikovát és Katerina Siniakovát.

"Leírhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen sikerrel zártuk az évet és az külön boldogság, hogy a sikert a legjobb barátnőmmel oszthatom meg" - mondta a MOL-csapatnak másfél órával a döntő után Babos Tímea. "Őszintén mondhatom, hogy a szívünket, lelkünket a pályán hagytuk, egymásért játszottunk, nagyon akartuk ezt a sikert egymásnak és tökéletes összhangban, igazi párosként nyertünk. Az pedig csak hab a tortán, hogy megvédtem a címem, ami büszkeséggel tölt el." - folytatta a párosban immár kétszeres világbajnok. 

Ahogy tavaly, úgy idén sem feltétlenül Babos és aktuális párja számított a verseny favoritjának.

"Tavaly bombaformában érkeztünk a versenyre Andyvel, mégsem mi voltunk az esélyesek, ugyanis ott volt a legyőzhetetlennek tűnő Hingis-Chan páros, mégis sikerült megvernünk őket, annak ellenére, hogy Andyvel nem mindig volt meg köztünk az összhang. Idén Kikivel voltunk fent és lent, mégis teljesen egy húron pendültünk egész évben, éppen azért is édes ez a siker, mert egy barátnővel oszthattam meg. Címet védeni nagy cselekedet és nagyon örülök neki, hogy a családom (apukám kivételével, aki otthonról szurkolt) jelenlétében tehettem ezt ebben a fantasztikus városban. A Martina Navratilova-trófeát Martina Navratilovától átvenni két egymást követő évben hihetetlen, még most sem hiszem el, hogy sikerült nyernünk." - tette hozzá a magyar teniszező.

Babos_Kiki.jpgFotó: Europress/AFP

Arról, hogy mi volt az idei siker kulcsa, Babos Timi ezt mondta: "Szerintem nagyon jól játszottunk, a verseny során a döntőben a legjobban. Jó taktikával, fegyelmezetten és végig koncentráltan tudtunk teniszezni. A szerváink működtek, agresszívak voltunk a hálónál és a ritörnjeim is feljavultak mára. A legfontosabb eleme a sikernek mégis a tökéletes összhang volt. Kiki utólag bevallotta, hogy meccslabdánál eszébe jutott az elbukott US Open-döntő, és hogy egy kicsit beremegett a keze, de tudtuk, hogy a csehek sem voltak még ilyen helyzetben, és ha agresszívak maradunk (mint például a harmadik meccslabdánál a hálóra futással), akkor hibázni fognak nyomás alatt, és igazunk is lett. A tapasztalat sokat segített, és megbíztunk egymásban, így sikerült a nehézségeken felülkerekedni."

via MOL-csapat

Hozzászólások