Salakblog - Babos és Fucsovics: Ez nem pénzkérdés, nem játszunk a Fed-kupában és a Davis-kupában
Babos és Fucsovics: Ez nem pénzkérdés, nem játszunk a Fed-kupában és a Davis-kupában
Fotó: Facebook/Fucsovics Marci

Babos és Fucsovics: Ez nem pénzkérdés, nem játszunk a Fed-kupában és a Davis-kupában

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/12 12:31

Babos Tímea és Fucsovics Márton közös közleményben jelentette be, hogy februárban sem lép pályára a magyar teniszválogatottban a Fed-kupa, illetve a Davis-kupa soron következő fordulójában. A két teniszező "jelentős összegű ajánlatot" kapott a szereplésért a Magyar Tenisz Szövetségtől, azonban ezt egyikük sem fogadja el, mivel a szeptemberben megjelent közlemény óta nem történt változás a szövetség működésében.

Közleményüket a továbbiakban változtatás nélkül közöljük.

"Tekintettel arra, hogy a szeptemberi közleményünk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontunk továbbra is érvényben van.

Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Tenisz Szövetség nevében a februári Fed-kupa, illetve Davis-kupa találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, ahogyan sohasem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában.

A címeres meznek, a válogatottnak mindig prioritása volt a pályafutásunkban. Továbbra is büszkén képviseljük Magyarországot minden héten a sportvilág legnagyobb színpadain. Az olimpiára is gondolva indulunk együtt vegyes párosban az Australian Openen és reméljük, rengeteg szurkolónak sikerül örömet és büszkeséget szereznünk az eredményeinkkel.

Babos Timi & Fucsovics Marci"
Hozzászólások