Salakblog - Babos bajban?
Babos bajban?
Fotó: Europress/Getty

Babos bajban?


2015/06/19 19:04

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy mindent tudók vagyunk, nagyon nem - fogalmunk sincs, Babos Tímea és Kristina Mladenovic között milyen beszélgetések zajlanak, milyen megállapodások vannak (már ha egyáltalán vannak), milyen tervekkel vágtak neki az idei szezonnak, amely a tavalyi, wimbledoni páros döntő után idén is hozott pár szép sikert - a dubai és a a római torna megnyerése mindenképpen annak számít.

Sajnos azonban látni kell, hogy azzal, hogy Kristina Mladenovicnak egyre jobban megy egyesben is (ma éppen Simona Halepet verte Birminghamben, és jutott be a legjobb négy közé), annak előbb-utóbb biztosan a Timivel alkotott párosuk fogja látni a kárát - ami pedig nagyon nem jó, hiszen Timi egyes játéka azért messze nem olyan jó, mint társáé (erről Szabó Gábor írt részletesebben).

A francia lány jelenleg 43. az egyes ranglistán, a Garroson a 3. fordulóig jutott, Strasbourgban döntőt játszott idén, és egyre inkább úgy tűnik, hogy képes lesz betörni a legjobb harmincba - ami pedig kiemelést jelent a Grand Slameken. Ahhoz képest, hogy az év elején még több tornán is selejtezőt kellett játszania, nem is kérdés, mekkorát fejlődött a 22 éves játékos.

És hogy mindez éppen most miért érdekes? Azért, mert a Timi és Kiki ma Birminghamben visszalépett a párosmeccstől azok után, hogy a francia egyesben nagyot csatázott Haleppel. Vélhetően nem a magyar lány döntése volt ez, de azért arra szépen lassan fel lehet (kell?) készülni, hogy lesznek ilyen tornák.

Könnyen lehet, hogy Wimbledon Timiék mostani párosának utolsó nagy esélye. Mondjuk az is igaz, hogy Babos bizonyította, párosban igenis komolyan kell vele számolni, így azért attól nem kell félnie, hogy ha akar ésszükség lesz rá, ne találjon magának egy, a képességeihez méltó, jó párostársat.

Wimbledon után talán okosabbak leszünk a jövőt illetően.

Pláne, ha Mladenovic könnyű sorsolást kap Londonban...

Hozzászólások